Alumniklas

Heb jij al een specialisatie afgerond bij de Schrijversacademie maar ben je op zoek naar een stok achter de deur? Heb jij al mooie plannen voor een boek maar zoek je nog naar feedback van een docent en medestudenten? Dan is de Alumniklas wat voor jou!

De Alumniklas is bedoeld voor gevorderde studenten die graag hun eigen werk naar een hoger niveau willen tillen en er tegelijkertijd energie van krijgen om mee te denken met het werk van anderen. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag, waarbij je samen met de klas vanaf de openingsscène stap voor stap door jouw manuscript heen loopt.

Wat kun je verwachten?

De Alumniklas bestaat uit vier bijeenkomsten van drie uur. Voor de eerste bijeenkomst lever je twee weken van tevoren een synopsis en de openingsscène van je boek in. Voor de volgende bijeenkomsten upload je telkens een vervolgtekst van maximaal 3000 woorden, waarop je dan feedback krijgt van zowel de docent als de medestudenten. Zo kun je elkaar motiveren en krijg je nieuwe inzichten om verder te gaan met je manuscript. Na inschrijving ontvang je meer informatie over het in te leveren huiswerk.

Informatie op een rijtje

Lesdagen:
Klas 1, met docent en auteur Patricia Snel: dinsdag 20 september 2022 – donderdag 27 oktober 2022 – dinsdag 22 november 2022 – dinsdag 3 januari 2023
Klas 2, met docent en auteur Dorothée Albers: donderdag 10 november 2022 – donderdag 12 januari 2023 – donderdag 23 maart 2023 – donderdag 1 juni 2023

Tijdstip: van 19:00 uur tot 22:00 uur
Locatie: online
Groepsgrootte: maximaal 6 studenten
Kosten: € 675,-

De Alumniklas is het meest geschikt voor studenten die een van de volgende specialisaties hebben afgerond:

  • Romans en korte verhalen schrijven
  • Autobiografisch schrijven
  • Familieverhalen en biografieën schrijven
  • Thrillers schrijven

Meteen inschrijven? Klik dan hieronder!

Meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met de Schrijversacademie via een mail naar info@schrijversacademie.nl.