Bijlmer Schrijft! zoekt schrijftalenten!

Ben jij een dichter die droomt van optreden voor publiek? Schrijf je stiekem verhalen maar heb je nog nooit iets laten lezen? Schrijf je raps of spoken word en is het hoog tijd dat je ermee naar buiten treedt? Voor wie schrijven een passie is, is er nu de Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs voor jongeren van 16 tot 21 jaar.

‘Over de grens’ is het thema van de schrijfwedstrijd. Grenzen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt letterlijke grenzen, landsgrenzen, vluchtelingen die aan de grens van Europa bivakkeren. Je hebt je eigen grenzen, die van je ouders, van leraren op school, van vrienden. Er zijn grenzen in de liefde. De wet stelt grenzen, aan drank- en drugsgebruik bijvoorbeeld. Soms gaan we gewild of ongewild over grenzen heen en soms gaat iemand anders jouw grens over…

We hebben allemaal met grenzen te maken.

Vereisten voor de tekst:

  • Je tekst mag niet langer zijn dan 500 woorden.
  • Het mag fictie zijn, helemaal bedacht dus, of non-fictie, waargebeurd.
  • Het mag gaan over jezelf of over anderen.
  • Het mag in verhaalvorm, poëzie of spoken word geschreven zijn.

Een vakjury beoordeelt alle inzendingen en maakt een eerste selectie. Deze selectie wordt uitgenodigd voor masterclasses op vrijdag 20 april van 12:00 tot 16:00 in het Bijlmer Parktheater. De drie beste schrijvers/dichters/rappers mogen optreden tijdens Bijlmer Boekt! op 15 mei.

Teksten inzenden voor: vrijdag 6 april 2018 naar bijlmerschrijft@schoolderpoezie.nl

Bekendmaking van de winnaar van de Bijlmer Schrijft! Literatuurprijs is op dinsdag 15 mei 2018 tijdens Bijlmer Boekt!

 

Bijlmer Schrijft! is een initiatief van Bijlmer Boekt! de succesvolle literaire variétéshow in het Bijlmerparktheater in Amsterdam Zuid Oost. Bijlmer Boekt! is een samenwerking van Christine Otten, het Bijlmer Parktheater, de SLAA, de School der Poëzie en de Schrijversacademie.