De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries

In 1990 kwam zijn eerste boek uit, Zippy en Slos, de avonturen van twee katten, geïllustreerd met Linoleumsneden. Sindsdien heeft Daan Remmerts de Vries meegewerkt aan ruim 40 jeugdboeken (geschreven, geïllustreerd of beiden) en heeft hij drie romans geschreven voor een volwassen publiek. Voor twee jeugdboeken heeft hij de Gouden Griffel gekregen. In 2003 voor Godje. En in 2010 voor Voordat jij er was (een prentenboek, in samenwerking met Philip Hopman).

Daan heeft twee keer een Vlag en Wimpel gekregen (voor: Willis, het doet er niet toe hoe & Bernie King en de magische cirkels), en een Zilveren Griffel voor De Noordenwindheks.

Samen met Judith Eiselin heeft Daan een feuilleton geschreven en geïllustreerd voor het NRC onder de titelKlifhanger. Hij heeft een toneelstuk geschreven voor toneelgroep Lucifer (titel: De grens). Verder heeft Daan samen met Philip Hopman, het prentenboek gemaakt voor de Kinderboekenweek 2010 Stimmy of het oerwoud in de stad

Van tijd tot tijd schrijft Daan artikelen voor het NRC en hij heeft een vaste column in het jeugdblad Natuur aan de basis. In 2010 heeft hij, bij de grote Kandinsky-tentoonstelling, een prentenboek gemaakt, over de schilder, getiteld:Meneer Kandinsky was een schilder. In datzelfde jaar heeft hij twee exposities gehad in het Haags gemeentemuseum. Zijn levenswerk De harpij – een verbluffende roman over de wereld, spelend in het paradijs – kwam uit in 2014, nadat hij er meer dan twinitg jaar aan had gewerkt. Het werd bijna onmiddellijk een succes (5 sterren in het NRC, en meerdere drukken).

Zijn boeken zijn vertaald in het Italiaans, in het Zweeds, in het Deens, in het Duits, in het Koreaans, in het Chinees, en in het Arabisch. Exposities van zijn werk (of afzonderlijke prenten) hebben gehangen in Het Stedelijk Museum, in het Rijksmuseum, in WG Kunst (in Amsterdam), in De Galerie (in Bergen), in Italië en in Japan.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Femmie van Rooijen

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur