De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Jacqueline de Jong

Jacqueline de Jong studeerde aan de Frederik Muller Academie voor boekhandel en uitgeverij en werkte als redacteur bij de literaire uitgeverijen Contact, De Geus, Ambo|Anthos en De Bezige Bij. Ze verwierf de rechten van vele fictie- en non-fictieboeken en begeleidde zowel vertalers als auteurs. Zo werkte ze onder meer samen met Donna Tartt, Nicci French, Bret Easton Ellis, Saskia Noort, Willem Asman en Tomas Ross. Ook introduceerde ze Jonathan Safran Foer, Jo Nesbø, Michael Robotham, Anne Enright en Anthony Doerr bij het Nederlandse publiek.

Sinds 2006 runt ze haar eigen bedrijf als freelance redacteur, tekstschrijver en adviseur. Daarnaast is ze uitgever bij Dwarsligger, de reeks boeken in broekzak- en handtasformaat. Voor de Schrijversacademie verzorgt ze de basisopleiding Creatief schrijven en de specialisatie Redactie.

‘In mijn kast staat een boek met de titel Als je leest ben je nooit alleen. En zo is het. Boeken zijn aangenaam en zelfs onmisbaar gezelschap, net als vrienden. Als je schrijft ben je trouwens ook nooit alleen: je schrijft immers over en voor anderen. Een redacteur is de verbindingsofficier tussen schrijver en lezer. Hij is de onzichtbare hand die een boek beter maakt. Of zoals Annelies Verbeke het veel mooier formuleert: “Een schrijver is als een kat die het patroon van de mat niet meer kan zien. Een goede redacteur tilt de kat op, zodat de structuur weer zichtbaar wordt.”’

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

de Schrijversacademie

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur