De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Josha Zwaan

Op de vraag wanneer ze besloot te gaan schrijven is er voor Josha Zwaan maar één antwoord: Zij schreef vanaf het moment dat ze het alfabet kende. ‘Schrijven was sindsdien een dagelijkse behoefte. Het duurde tot 2007 voor ik voldoende tijd en ruimte vond om ook voor de buitenwereld te worden wat ik al was: schrijver.’

Josha Zwaan schrijft romans, artikelen en essays. Haar debuutroman Parnassia kwam uit in 2010 (Ambo- Anthos 21ste druk, december 2016). In 2012 verscheen de Duitse vertaling. Zeevonk en Dwaallicht volgden in 2013 en 2015.  In april 2016 verscheen bij Uitgeverij Ten Have: Zijspoor, een non-fictie boek over leven met verlies van gezondheid (nav een ernstige ziekte van haar zoon). Haar vierde roman verschijnt zomer 2018 bij Ambo Anthos.

Essays en artikelen van Josha Zwaan zijn gepubliceerd in Dagblad Trouw, Volkskrant Magazine, Tijdschrift Volzin en het Tijdschrift voor Coaching.

Sinds haar debuut geeft Josha Zwaan veel lezingen  over haar romans en verzorgt ook literaire concerten samen met professionele musici. Op haar site schrijft zij met enige regelmaat een blog over dagelijkse dingen die haar bezig houden.

Josha Zwaan studeerde Sociale Wetenschappen en heeft jarenlange ervaring als docent/trainer en als coach en procesbegeleider.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Femmie van Rooijen

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur