De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Patricia Snel

Bestsellerauteur Patricia Snel groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde o.a. een half jaar lang met een jeep door Zuid- Amerika.

Geinspireerd door haar reis- en werkervaringen en haar fascinatie voor criminele werelden, verscheen in 2010 haar debuut en bestseller Verblind (thriller, 2010), een psychologische thriller waarin de wiethandel centraal staat, een jaar later gevolgd door De intrigant (thriller, 2011)

Grondig onderzoek van actuele onderwerpen en schimmige werelden blijft een kenmerk voor haar volgende werken. Haar verhuizing eind 2010 naar Singapore leverde stof op voor de bestseller De expat, een verhaal over de mensenhandel waarvan meer dan 80.000 exemplaren werden verkocht. Na De expat verdiepte zij zich in de illegale ivoorhandel in Congo en volgde de De jacht (2015, thriller)

In 2014 verhuisde Patricia naar de Kaaimaneilanden waar zij De violiste schreef (2016, thriller). April 2016 keerde zij terug naar Nederland. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo in Amsterdam.

In maart 2018 werd haar zesde thriller Expat exit gepubliceerd, een op feiten gebaseerd expatdrama op Curaçao. April 2019 verschijnt haar zevende thriller Perfect Match, een verhaal over online daten. Het is haar tweede thriller bij uitgeverij Ambo|Anthos. Zij werkt nu aan haar eerste roman.

Naast schrijver en docent, geeft Patricia lezingen en zakelijke schrijftrainingen (zie ook www.patriciasnel.nl of www.facebook.com/patriciasnel1)

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


(voorwaarden bekijken)

Ja, ik ontvang graag het jaarabonnement Schrijven Magazine en ga akkoord met de voorwaarden.

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur