Creatief zakelijk compleet

Wil jij creatief schrijven combineren met zakelijke doeleinden? Na de basismodules volg je drie verschillende specialisaties, waarin je je verdiept in Storytelling, Redactie en Columns & blogs schrijven. Ervaren professionals uit het schrijversvak leren jou de fijne kneepjes.

Opleiding

creatief en zakelijk combineren

Wil jij leren hoe je de pakkendste blogs schrijft, hoe je Storytelling inzet om een bedrijf goed op de kaart te zetten of hoe je andermans teksten beter maakt? De docenten van de Schrijversacademie, zelf ervaren schrijvers en redacteuren, helpen je met het schrijven van jouw (bedrijfs)verhaal en bij het ontwikkelen van een eigen stijl. Je leert hoe het reilt en zeilt in de Republiek der Letteren en wat je als freelance redacteur moet doen om het hoofd boven water te houden.

inleidend traject

Je volgt tijdens het inleidende traject vier basismodules die gericht zijn op de fundamenten van het schrijven. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van een eigen schrijfstijl, het vormgeven van het verhaal en het neerzetten van overtuigende personages en dialogen. Ook leer je hoe je het proces van schrijven structureert en stapsgewijs ten uitvoer brengt. Daarnaast oefen je in alle vier de modules hoe je effectief feedback kunt geven en ontvangen.

specialisatietraject

De kennis die je opdoet in het inleidende traject ga je zakelijk toepassen in het specialisatietraject. Het unieke van de opleiding Zakelijk Compleet is dat je achter elkaar drie inspirerende specialisaties volgt:  Storytelling, Redactie en Columns & blogs schrijven. In het specialisatietraject leer je hoe je Storytelling kunt inzetten om je bedrijf of opdrachtgever te helpen een krachtig verhaal op te zetten, duik je dieper in het redactievak en in de praktijk van de uitgeverij, en leer je je gedachten op een pakkende manier uitwerken in een column of blog. Daarnaast leer je in een aantal workshops meer over het schrijversvak, bijvoorbeeld hoe je boeken of verhalen kan pitchen. Ook ontmoet je tijdens die workshops uitgevers en redacteuren die je vragen kunt stellen (en je kaartje kunt geven).

Basis

de basis

Aan het begin en einde van elke module volg je een verplichte bijeenkomst. In de periode tussen deze studiebijeenkomsten maak je opdrachten. Jouw werk wordt beoordeeld door een ervaren docent, maar ook je medestudenten voorzien het van commentaar. Dit wordt tijdens de bijeenkomsten besproken. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw werk en leer je van het werk van anderen. De inzichten die je opdoet helpen jou bij je ontwikkeling als schrijver en bij de totstandkoming van jouw  verhaal. Je hebt de mogelijkheid om de bijeenkomsten op wel tien verschillende locaties in Nederland te volgen, op een moment dat jou het beste uitkomt. Er is dus altijd wel een plaats bij jou in de buurt waar je van start kunt gaan.

Ontwikkel je eigen stijl

Wat is jouw schrijfstijl? Welke stijl past bij het verhaal dat je wilt schrijven? Tijdens deze module ga je aan de slag met het ontdekken en ontwikkelen van je eigen schrijfstijl. Na afloop weet je precies welke stijl je het beste in kunt zetten en wanneer. Tegelijkertijd is er in deze module aandacht voor taalgebruik: hoe zet je taal effectief in om jouw verhaal over te brengen?

Het verhaal vormgeven

Hoe schep je een wereld in woorden en zorg je dat je verhaal overkomt bij de doelgroep die je voor ogen hebt? In deze module ga je in op het vertelperspectief en storytelling. Ook bestudeer je hoe je op originele wijze eeuwige thema’s als verlangen, dood, goed en kwaad, relaties en liefde vorm kunt geven.

Personages en dialogen

In deze module leer je hoe je de hoofd- en bijfiguren overtuigend vormgeeft en hoe je realistische dialogen schrijft die zowel bij de personages passen als bij de doelgroep waarvoor het verhaal, de column of blog bedoeld is.

Het schrijfproces

Een goed verhaal schrijven begint met een goede planning. In deze module leer je daarom de ins & outs rondom het organiseren van dit proces. Je leert hoe je het schrijven plant en stapsgewijs ten uitvoer brengt zonder het overzicht te verliezen.

Specialisatie

Dit is een voordeelpakket: drie opleidingen in een keer.

 Specialisatiemodules

Voordat je van start kunt met de specialisatiemodules, dien je alle inleidende modules met een voldoende te hebben afgerond. Dit zorgt ervoor dat je over de noodzakelijke kennis en schrijftechnieken beschikt om jouw verhaal goed op papier te zetten.

De specialisatiemodules worden op een beperkt aantal, centraal gelegen plaatsen in Nederland aangeboden. Bij deze complete opleiding volg je drie specialisaties: Storytelling, Redactie en Columns & blogs schrijven.

Studiebelasting & Examen

Studiebelasting

De studiebelasting van de opleiding Creatief zakelijk compleet bedraagt 8-10 uur per week

Toelating

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te starten met de opleiding Creatief zakelijk compleet. Wel dien je de Nederlandse taal goed te beheersen en minimaal havo werk- en denkniveau te hebben.

Locaties

Je hebt de mogelijkheid om de basismodules op tien locaties in Nederland te volgen, op een moment dat jou het beste uitkomt. De specialisatiemodules worden op een beperkt aantal, centraal gelegen plaatsen in Nederland aangeboden.

Examen

Tijdens de opleiding Creatief zakelijk compleet word je op verschillende momenten beoordeeld. Gedurende elke module maak je praktijkgerichte opdrachten die direct toepasbaar zijn in je eigen werk. Op deze manier werk je tijdens de hele opleiding aan jouw eigen boek of verhaal. Heb je alle modules met een voldoende afgerond, dan kan je door naar de afsluitende opdracht. Deze afsluitende opdracht bestaat uit een schrijfopdracht. Wanneer je alle studiedagen hebt gevolgd, de modules met een voldoende hebt afgesloten en de eindopdracht met een voldoende is beoordeeld, ontvang je een getuigschrift van de Schrijversacademie.

Lesgeld

Het totale lesgeld bedraagt €4.990,00. Dit is inclusief alle vakliteratuur, studiemateriaal, horizon gesprek en de studiebijeenkomsten.

Dit is een voordeelpakket: drie opleidingen in een keer voor €4.990,00 (anders €5.750,00). Bij inschrijving betaal je eenmalig €50,00 inschrijfkosten. Het examen bestaat uit een afsluitende opdracht. Daarnaast dien je alle modules met goed gevolg te hebben afgerond.

Volledige opleiding inclusief basismodules

Termijnen Eenmalig 30 maanden
Lesgeld per termijn € 4990,00 € 175,00
Startdata
DEN HAAGdinsdag 08 mei 201816:00 uur
UTRECHTzaterdag 12 mei 2018
nog 3 plekjes!
10:00 uur
HAARLEMzaterdag 12 mei 201814:00 uur
ARNHEMzaterdag 19 mei 201810:00 uur
AMSTERDAMdinsdag 22 mei 2018
VOL!
18:00 uur
ZWOLLEzaterdag 26 mei 201813:30 uur
DEN HAAGzaterdag 09 juni 201818:00 uur
AMSTERDAMzaterdag 09 juni 201810:00 uur
BREDAzaterdag 16 juni 201810:00 uur
EINDHOVENzaterdag 23 juni 201810:00 uur
ROTTERDAMzaterdag 23 juni 201810:00 uur
AMSTERDAMzaterdag 26 juni 201818:00 uur

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Caroline de la Fuente Saez

Leerzame cursus

Leerzame cursus Voor beginnende schrijvers biedt deze cursus een goede basis. Met enkele eenvoudige tips omzeil je al snel flink wat beginnersfouten en til je je teksten naar een hoger niveau. Wat ik zelf ook erg leuk vond is dat je niet alleen beter leert schrijven, maar ook beter leert lezen. De literatuur die je bij deze cursus aangeboden krijgt leert je zien hoe verhaalplots, personages, settings, spanningsbogen en dergelijke zijn opgebouwd; inzicht dat je goed van pas komt bij het schrijven van je eigen verhalen. Nelleke Kleijn (24 nov)
Een ruime vier sterren

Een ruime vier sterren! Ik heb goede ervaringen met de Schrijversacademie. Enige nadeel is dat de workshops en lessen zo gauw voorbij zijn! Xenia Vigelius (14 mrt)

Lees alle beoordelingen bij TrustPilot

Er is helaas geen prijs beschikbaar voor deze opleiding

Inschrijven voor een proeflesDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief


Inschrijven


Creatief zakelijk compleet


De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, ik ontvang graag het jaarabonnement Schrijven Magazine en ga akkoord met de voorwaarden.

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief


Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief


Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur