#RotterdamSchrijft – workshop van Tania is VOL!

interesse in een andere workshop van de Schrijversacademie? klik hier

Jong of oud, uit Crooswijk of Charlois: Rotterdammers hebben verhalen. Anekdotes om van te smullen, odes aan de stad, thrillers in studentenhuizen of herinneringen van vroeger. Vandaag dagen we de hele stad uit om deze op digitaal papier te zetten. Niet lullen, maar schrijven!

Je verhaal kan meteen meedoen aan de RotterdamSchrijft schrijfwedstrijd, georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam, boekhandel Donner en lees- en schrijfplatform Sweek. Ambassadeurs burgemeester Aboutaleb, schrijfster Julie van Mol en oud-voetballer Royston Drenthe – en vele anderen – gingen je al voor. Je leest hun verhalen hier.

De wedstrijd loopt t/m 12 maart en er zijn toffe prijzen – zoals een rondvlucht over de stad – te winnen voor zowel scholieren als volwassenen. Alle info hier. Alle 40 finalisten ontvangen een exemplaar van de echt Rotterdamse bundel, waarin hun verhalen staan!


Kom jij naar de gratis workshop van de Schrijversacademie?

Schrijf je liever niet alleen, kun je wat extra motivatie gebruiken of ben je op zoek naar professionele begeleiding? Dan heb je geluk! Je kunt je inschrijven voor deze gratis #RotterdamSchrijft workshop, gegeven door onze topdocent en schrijfster Tania Heimans. Wil jij deze workshop bijwonen? Stuur dan een mail naar: info@schrijversacademie.nl 

Wanneer?

3 maart, 11:00 uur

Waar?

Bibliotheek Rotterdam, Anna Blamanzaal
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam

Over de docent

Tania Heimans (Rotterdam 1969) studeerde aan de Pedagogische Academie en rondde een studie Maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit af. Ze werkte als leerkracht en journaliste. In 2008 debuteerde ze met de semi-autobiografische roman Hemelsleutels, die onder meer werd genomineerd voor de Academica Debutantenprijs. Hierna volgden de eveneens goed ontvangen romans De huurmoeder en De uitzonderlijke gave van William Praise. Ze schrijft daarnaast korte verhalen en is columniste en schrijfdocent aan de Schrijversacademie.

Met haar gezin woont Tania in de luwte van de Brabantse bossen.

In 2015 verscheen Het huis met de leeuwen, haar eerste literaire non-fictie boek bij uitgeverij Ambo|Anthos. Voor dit boek dook ze in de geschiedenis van de vooroorlogse Rotterdamse Diergaarde. Ze interviewde de familie van de laatste diergaarde-directeur, deed uitgebreid archiefonderzoek en ontdekte een bijzonder en ontroerend verhaal. Sindsdien beseft ze dat er overal onontgonnen geschiedenissen liggen die erop wachten om te worden opgeschreven.