Kies uit 13 specialisaties

Nadat je de basisopleiding hebt afgerond, kun je starten met een specialisatie naar keuze. De Schrijversacademie biedt negen creatieve specialisaties en vier zakelijke specialisaties. Welk genre kies jij?

Wil je meer weten over de inhoud van deze 13 specialisaties en de verschillende startdata? Lees dan snel verder. Een overzicht van alle startdata is onderaan de pagina te vinden.

Creatieve specialisaties

De creatieve specialisaties bestaan uit twee modules en vier bijeenkomsten van drie uur. Vanaf september starten de specialisaties weer grotendeels op locatie. Profiteer nu tijdelijk van 15% cursistenkorting.

De kosten voor een losse creatieve specialisatie bedragen €795. Dit bedrag is ook te betalen in 6 termijnen van €132,50. Een creatieve specialisatie is alleen te volgen als je de basisopleiding reeds hebt afgerond.

Romans en korte verhalen schrijven

Wil je een roman of kort verhaal schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij deze opleiding ga je na de basismodules de diepte in en ligt de focus op jouw verhaal en jouw ontwikkeling als schrijver.

Familieverhalen en biografieën schrijven

Een biografie schrijven van iemand die je bewondert? Het levensverhaal van je ouders schrijven? Het familieverhaal vastleggen voor het nageslacht? De opleiding Familieverhalen en biografieën schrijven leert je levensverhalen vereeuwigen.

Autobiografisch schrijven

Auteurs als Karl Ove Knausgård, Isa Hoes en Henk van Straten schreven succesvol autobiografische boeken. Ook jij wilt misschien over jouw eigen leven schrijven. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke ervaringen ook boeiend voor anderen kunnen zijn? In deze specialisatie ga je het verhaal van je leven schrijven.

Young Adult

Wil je een boek schrijven voor young adults, maar weet je niet waar je moet beginnen? Profiteer van de kennis en ervaring van professionals uit het schrijversvak. In de opleiding Young Adult helpen zij je met jouw eerste boek of verhaal.

Kinderboeken schrijven

Je kinderen of kleinkinderen verrassen met zelfgeschreven kinderverhalen en misschien zelfs jouw kinderboek laten uitgeven? De opleiding Kinderboeken schrijven van de Schrijversacademie reikt je de gereedschappen aan die je hiervoor nodig hebt.

Thrillers schrijven

Wil jij een spannend verhaal of thriller schrijven? Een boek dat boeit van de eerste tot de laatste bladzijde? Zo spannend dat je niet weet of je moet stoppen of doorlezen? De opleiding Thrillers schrijven helpt je op weg!

Poëzie

Een mooi gedicht is het resultaat van een intense creativiteit. Het schrijven van poëzie is een heerlijk proces van kiezen, passen, meten en vooral van zoeken: al je talige creativiteit wordt aangesproken. De voldoening als een woord of zin een complete gedachte exact verbeeldt, is pure magie.

Fantasy en sciencefiction schrijven

Het lijkt misschien makkelijk, schrijven over een wereld waarin alles kan en mag zolang jij het kunt verzinnen, maar juist dát maakt het schrijven van fantasy en sciencefiction tot een uitdaging. Jij bepaalt wat de grenzen en wetten van jouw universum zijn.

Scenario schrijven

Wil jij het script schrijven voor het toneelstuk van jouw toneelvereniging? Het scenario van een intieme, onafhankelijke film? Of misschien wel van een tv-serie? Bij de Schrijversacademie leer je scenarioschrijven van professionals uit het schrijversvak.

Zakelijke specialisaties

De zakelijke specialisaties bestaan uit drie modules en zes bijeenkomsten van drie uur. Profiteer nu tijdelijk van 15% cursistenkorting.

De kosten voor een losse zakelijke specialisatie bedragen €1750. Dit bedrag is ook te betalen in 8 termijnen van €223,70.

Redactie

Denk je erover om met het redigeren van teksten je brood te verdienen? Wil je auteurs helpen hun werk beter te maken? Ben je benieuwd hoe het er op een uitgeverij aan toegaat en wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het beroep van redacteur? Een bekwaam redacteur worden doe je met behulp van professionals in de opleiding Redactie.

Zakelijk redigeren

Neem jij op je werk regelmatig andermans teksten onder de loep? Wil je leren hoe je teksten systematisch kunt redigeren zodat ze prettig lezen en goed worden begrepen? Hoe je de grote lijnen bewaakt zonder de details uit het oog te verliezen? In de opleiding Zakelijk redigeren leren ervaren redacteuren jou de kneepjes van het vak.

Storytelling

Het bedrijf waar je in dienst bent of waarvoor je als freelancer werkt heeft een geweldig product, een prachtig concept of levert een zinvolle dienst. Als communicatieprofessional is het jouw taak om de buitenwereld daarvan te overtuigen. Met de opleiding Storytelling van de Schrijversacademie bieden we je alle middelen om dat voor elkaar te krijgen.

Columns en blogs schrijven

Een eigen column schrijven of blog beginnen en daarin op kritische of grappige wijze vertellen wat je bezighoudt? Leer pakkende teksten schrijven van ervaren professionals uit het schrijversvak in de opleiding Columns en blogs schrijven.

Startdata specialisaties

SpecialisatieDocentStadTijdStartdatum
Autobiografisch schrijvenManon DuintjerAmsterdam 13:30zaterdag 15 mei 2021
Columns en BlogsNadette de VisserAmsterdam 10:00zaterdag 22 mei 2021
Specialisatie Docent Stad Tijd Startdatum
Autobiografisch Manon Duintjer Amsterdam 13.30 zaterdag 18 september 2021
Autobiografisch Tania Heimans ONLINE 10.00 zaterdag 30 oktober 2021
Columns & blogs Emile Hollman Utrecht 13.30 zaterdag 11 september 2021
Familieverhalen Olga Majeau Utrecht 13.30 zaterdag 11 september 2021
Familieverhalen Tania Heimans ONLINE 14.00 zaterdag 30 oktober 2021
Fantasy Martijn Lindeboom Utrecht 13.30 zaterdag 4 september 2021
Kinderboeken Anna van Praag Amsterdam 10.00 zaterdag 4 september 2021
Kinderboeken Anke Kranendonk Utrecht 10.00 zaterdag 2 oktober 2021
Poëzie Hetty Kleinloog Amsterdam 10.00 zaterdag 4 september 2021
Poëzie Heidi Koren Arnhem 10.00 zaterdag 4 september 2021
Poëzie Heidi Koren Utrecht 10.00 zaterdag 2 oktober 2021
Redactie Nicoline Baartman Utrecht 13.30 zaterdag 9 oktober 2021
Reisverhalen Hans Bouman Utrecht 10.00 30 oktober 2021
Romans en korte verhalen Stefan Nieuwenhuis Groningen 10.00 zaterdag 4 september 2021
Romans en korte verhalen Dorothée Albers Leiden 10.00 zaterdag 2 oktober 2021
Romans en korte verhalen n.t.b. Amsterdam n.t.b. oktober 2021
Romans en korte verhalen Tania Heimans Utrecht 14.00 zaterdag 11 december 2021
Scenario Hetty Kleinloog Amsterdam 13.30 zaterdag 18 september 2021
Storytelling Lies Aris Amsterdam 13.30 zaterdag 11 september 2021
Thrillers Rudy Dek Utrecht 10.00 zaterdag 28 augustus 2021
Thrillers Patricia Snel Amsterdam 10.00 zaterdag 2 oktober 2021
Young Adult Anna van Praag Utrecht n.t.b. december 2021
Zakelijk redigeren Nico Groen Amsterdam 10.00 zaterdag 28 augustus 2021

De startdata van de specialisaties wijzigen geregeld en daarnaast worden doorlopend nieuwe klassen ingepland. Het kan daarom zijn dat deze lijst niet meer helemaal actueel is. Wil je zeker weten of de klas doorgaat of dat er nog plek is in een klas? Stuur dan een mail naar info@schrijversacademie.nl.

Enthousiast? Schrijf je dan direct in!

Heb je een keuze gemaakt voor een specialisatie?

Vragen? Neem contact op via de mail of telefonisch via 088 163 00 88.

De Schrijversdag

Alle praktische aspecten van het schrijverschap komen aan de orde tijdens deze gevarieerde dag.

Kortom: wat moet je allemaal doen èn weten om professioneel auteur te worden!

De cursus

De inhoud van de cursus is prettig, wat me stoort is de onduidelijkheid van volgorde en deadlines. Dat is soms verwarrend, vooral als je niet gewend bent om met de computer om te gaan en al wat ouder bent vergt het geduld en vertrouwen om de moed erin te houden. Echter, de opdrachten, het schrijven zelf en de stimulans van een groep en docent geven dat beetje extra om plezier te hebben in het schrijven zelf. M Wahlen (15 Nov)
Een ruime vier sterren

Een ruime vier sterren! Ik heb goede ervaringen met de Schrijversacademie. Enige nadeel is dat de workshops en lessen zo gauw voorbij zijn! Xenia Vigelius (14 Mar)

Lees alle beoordelingen bij TrustPilot