Summerschool

Ontwikkel jezelf als schrijver tijdens een intensief vierdaags programma midden in Amsterdam. Je krijgt elke dag les van bestsellerauteur en bekend scenarioschrijver Hetty Kleinloog.

De summerschool biedt de perfecte combinatie van theorie, begeleide schrijfoefeningen en zelf schrijven.

22 – 25 juli 2019 in Amsterdam

Bel voor meer informatie met 088 1630 088 of laat je gegevens achter op het contactformulier onderaan deze pagina. 

Is schrijven je passie? Heb je twijfels over stijl, spanningsboog, personages, plot of andere zaken? Blijf je hangen bij hoofdstuk 1 van je verhaal? Tijdens de summerschool krijg je in vier dagen alle handvatten aangereikt om met jouw verhaal een vliegende start te maken. Ben je al begonnen met schrijven, maar krijg je graag extra begeleiding tijdens het werken aan je manuscript? Ook dan ben je bij de summerschool aan het juiste adres!

De summerschool biedt de perfecte combinatie van theorie, begeleide schrijfoefeningen en zelf schrijven. Aan het einde van de summerschool heb jij meters gemaakt met jouw verhaal en een concreet plan om verder mee aan de slag te gaan.

Hetty Kleinloog, de docent!

Hetty Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is scenario – en toneelschrijver, tekstdichter, romanschrijver, dramadocent en regisseur.

Hetty schrijft vanaf 2000 televisiedrama. Zij werkte als dialoogschrijver, storyliner en eindredacteur mee aan tv-series als SpangaS (NCRV), Tita Tovenaar (AVRO), Goede tijden, slechte tijden (RTL) en Kameleon (KRO/NCRV). Daarnaast heeft ze in het verleden plot- en dialogen geschreven voor onder andere Jan Jans en de Kinderen, en voor (muziek) theatervoorstellingen. Ze heeft liedteksten en libretto’s geschreven voor onder andere Kinderen voor Kinderen, de Maria Magdalena Passie en Het Oog van Leonardo. In 2014 is haar jeugdroman Vuurwerk (Uitgeverij Ploegsma). In juni 2018 verscheen haar debuut voor volwassen Volle Bloei (Uitgeverij Marmer) welke binnen no-time een bestseller werd. Inmiddels ligt ook deel 2 Volle Kracht in de winkels en zijn de filmrechten voor het eerste boek verkocht!

Programma van dag tot dag:

Maandag – Schrijven met zin(tuigen)!

Na de kennismaking beginnen jullie met de eerste les. Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen gericht op een aantal basisprincipes van het schrijven. Onderwerpen die deze dag centraal staan zijn zintuiglijk schrijven, tijd en persoonsvorm.

Voor de middag krijgt iedereen een schrijfopdracht mee, die in Centrum de Roos, het inspiratievolle Vondelpark, of thuis kan worden uitgevoerd.

Dinsdag – Ken je personages

De dag begint met het voorlezen van de verhalen die de dag daarvoor zijn geschreven. Daarna gaat de les van start. Zowel in proza als in theaterteksten spelen gelaagde en goed opgebouwde personages een belangrijke rol. Aan de hand van oefeningen worden levensechte personages gecreëerd.

Voor de middag krijgt iedereen een schrijfopdracht mee waarin alle theorie wordt toegepast.

Woensdag – Breng je personages tot leven!

De dag begint weer met het voorlezen van de stukken die de dag daarvoor zijn geschreven. De les van vandaag staat in het teken van dialogen en monologen. Waar moet een goede dialoog aan voldoen? Monologen en dialogen worden geschreven en eventueel gespeeld.

Voor de middag krijgt iedereen een schrijfopdracht, die in de Roos, het Vondelpark of op een eigen plek uit te voeren is.

Donderdag – Spanning en structuur

Jullie beginnen de dag met het voorlezen (of spelen) van de schrijfopdracht van woensdag. Tijdens de les is er aandacht voor de structuur van je verhaal, spanningsopbouw en elementen als suspense, ‘de tikkende klok’ en het doseren van informatie.

Het middagprogramma ‘Best of Summerschool’ bestaat uit een gezamenlijke afsluiting, waarin aan elkaar wordt voorgedragen, tips worden uitgewisseld en de vorderingen worden doorgesproken.

Jullie gaan naar huis met een hoop ideeën en alle schrijfgereedschappen die je nodig hebt om een goed verhaal te vertellen. Bij deelname aan de summerschool zit bovendien een pakket met studieboeken inbegrepen. Deze boeken zijn te gebruiken als eigen naslagwerk.

Kosten

Deelname aan de summerschool kost 750 euro. Bij deze prijs zit inbegrepen:

  • 4 lesdagen van elk 3 uur (10:00 – 13:00);
  • aanvullend middagprogramma ‘Best of Summerschool’ op de laatste dag;
  • 3 zelfstudie-opdrachten;
  • goodybag;

*Ben je student of alumni van de Schrijversacademie dan ontvang je een korting van 10%! Deze actie geldt alleen voor de summerschool van juli 2019. 

Wees er snel bij, er is maar plaats voor 10 deelnemers en vol=vol!

Contactformulier

Interesse in onze summer school? Laat hier je gegevens achter!