Anne Ruhl – kinderboekenauteur

Anne Ruhl startte enthousiast aan de basismodule van de Schrijversacademie en ze was vastbesloten om de specialisatie redactie te gaan doen. Worstelen met feedback geven was toch niet haar ding. Fantasieverhalen voor kinderen bedenken wel en dus werd de kinderboekenspecialisatie een feit.

Ineens kwam mevrouw Stip de hoek om, zij zorgde voor avontuur. Het creëren van een personage met rare trekjes gaf Anne voldoening. Het werd iemand die graag alles in de hand houdt en in het boek juist in chaotische situaties belandde. Voeg daar nog wat foute mannen aan toe en het liep volledig uit de hand.

Met haar verhalen onder de arm ging Anne naar een illustrator met een uitgeverij en daarna kwam er -tot haar grote schrik- een aanbod van een uitgever. Najaar 2018 kwam Stip & Roeltje, de charmante oplichter uit. Het boek is o.a. hier te koop.

Recensie ND:

‘De kracht van dit fantasievolle en komische verhaal zit hem vooral in de trefzekere typetjes met bijzondere karaktertrekken die de debutante Anne Ruhl speels aan het papier heeft toevertrouwd. Daarnaast schrijft ze boeiend en maakt ze het verhaal spannend…Alles bij elkaar is Stip & Roeltje een sympathiek boek om met een glimlach bij weg te dromen.’

 

www.anneruhl.nl