Anne van Zwieten – auteur

Anne van Zwieten (1967) schrijft al haar hele leven. Op de lagere school droeg ze al aantekenboekjes bij zich in haar jaszak. Inspiratie deed ze graag buiten op, in de natuur of gewoon op straat, door te observeren. Nog steeds is dat een grote inspiratiebron.

Als kind schreef ze korte verhalen in schriftjes, ze schreef meer voor zichzelf als voor een lezerspubliek. Eenmaal volwassen kwam het schrijven wat in het gedrang door een eigen zaak in de mode.

Ze werd moeder van een zoon en een meervoudig beperkte dochter. Daardoor moest ze haar leven herzien. Ze verkocht haar winkels en begon weer te schrijven. Naast blogs over het leven met haar bijzondere dochter, kwam ook de wens naar boven een boek te schrijven. Fictie, een roman of thriller.

Bij de Schrijversacademie volgde ze na de basisopleiding de richting Korte verhalen en Romans én Redactie. Het verfijnen van (andermans) teksten, vindt ze heerlijk. Inmiddels werkt ze voor magazine Veine.
Ondertussen werden de blogs gebundeld in En nu? Mijn kind heeft cerebrale parese. De tweede bundel is in mei dit jaar verschenen en heet En nu? Mijn puber heeft cerebrale parese.

Keerpunt


De roman kwam er ook. Ze vond een uitgever voor Keerpunt, waarin het gaat om drie vrouwen, die een ommezwaai moeten maken in hun leven, zoals de titel al aangeeft. De hobbels die ze ieder afzonderlijk moeten nemen en hoe deze vrouwen met elkaar verbonden blijken, dwingt hen tot een keuze. Keerpunt is via de online boekhandel verkrijgbaar, ook als e-book.

Recentelijk heeft Anne meegedaan aan een verhalenwedstrijd van uitgeverij Letterrijn. Haar spannende verhaal Op eigen terrein behaalde de shortlist en wordt daarmee in een bundel uitgegeven.

Anne van Zwieten werkt inmiddels aan een tweede roman.