Annemarie Smits – schrijfcoach

In 2017 begon Annemarie met de basisopleiding bij de Schrijversacademie. Haar baan als projectmanager gaf haar niet zoveel voldoening meer en ze wilde er iets naast gaan doen wat ze echt leuk vond. Als kind kon ze niet wachten tot ze weer naar de bibliotheek mocht om haar boeken om te ruilen en met nieuwe romans doe je haar nog steeds een groot plezier. Haar droom was ooit zelf een boek te schrijven met Vonne van der Meer als haar voorbeeld.

Tijdens de opleiding kwam ze erachter dat ze het eigenlijk nog leuker vindt om boeken van anderen te lezen en te beoordelen dan zelf te schrijven. Al snel kreeg ze romans-in-wording van mede-cursisten om te lezen en van commentaar te voorzien. Met veel plezier heeft ze daarna de specialisatie ‘Redactie’ afgerond en besloten er ook iets mee te gaan doen. Ze schreef een artikel over perspectiefgebruik dat binnenkort in Schrijven Magazine verschijnt en liet een website maken om haar diensten als schrijfcoach (manuscriptanalyse en -beoordeling) aan te bieden. De eerste klant is al binnen.

Nu ze erop terugkijkt, is het best een bijzonder leertraject geweest. Met speciale dank aan docenten Marian Rijk en Jacqueline de Jong.

www.schrijfcoach-annemarie.nl