Connie Mitchell – auteur

Thirsa en het spookvliegtuig

Thirsa gaat graag op bezoek bij haar vergeetachtige oma Fien. Ze is lief, vrolijk en Thirsa kan altijd met haar lachen. Maar als oma vertelt over de Tweede Wereldoorlog, wordt ze heel verdrietig. In een geheime kamer op zolder zat een piloot verborgen, die plotseling verdween. Is dat echt waar? Wat is er dan met hem gebeurd?

Thirsa en haar twee beste vrienden – de grappige Joep en de slimme Eric – gaan op onderzoek uit. Ze vinden de geheime ruimte, en ook een oud dagboek en een magisch tekenblok. Ze raken verzeild in een spannend avontuur, waarbij de vlieglessen die Thirsa van haar vader krijgt goed van pas komen.

Over Connie Mitchell

In het dagelijks leven is Connie Mitchell piloot en vliegt ze al 28 jaar met veel plezier de wereld over. Een vrouw in de cockpit, dat zie je niet zo vaak. Zonde natuurlijk, want zowel Connie als haar hoofdpersoon Thirsa bewijzen dat vrouwen dit net zo goed kunnen als mannen.

Connie: “In de luchtvaart is alles vastgelegd in strakke regels, procedures en checklists. In die wereld voel ik me heel erg thuis maar ergens binnenin mij zit ook een creatieve kant. Omdat ik schrijven altijd al leuk vond volgde ik in 2017/18 de schrijfopleiding Romans en korte verhalen aan de Schrijversacademie. In die periode twijfelde ik vaak aan mijn schrijfkwaliteiten. Mijn docent Dé Hogeweg wist me ervan te overtuigen dat ik moest volhouden en mijn eigen stem moest vinden.

Of we het nu willen of niet, we worden allemaal van kinds af aan beïnvloed door de wereld om ons heen. Piloten zijn mannen, net als brandweermannen en vrachtwagenchauffeurs. Verpleegkundigen zijn vrouwen, net als juffen en stewardessen.

Om wat tegenwicht te bieden aan deze stereotypen heb ik in Thirsa en het spookvliegtuig het meisje de hoofdrol van piloot gegeven. Thirsa wordt bijgestaan door haar twee vrienden, de grappige Joep en de slimme Eric. Een boek voor zowel meisjes als jongens.”