Connie van Uffelen – redacteur

Connie van Uffelen (1967) heeft iets met ronde getallen. Als ze tien jaar analist is, maakt ze haar eerste ommezwaai: ze verruilt haar pipet voor de pen. Ze kiest voor de journalistiek en werkt bij diverse dagbladen. Connie kan daardoor elke dag doen wat ze het leukst vindt: schrijven, ‘spelen met taal’.

Wanneer ze een advertentie ziet voor een journalistieke baan in haar geboortestad Delft, hapt ze meteen toe. Precies 12,5 jaar schrijft ze voor universiteitsblad en later nieuwswebsite Delta van de Technische Universiteit Delft. Diezelfde redactie maakt ook het alumniblad Delft Integraal: een mooie mix van alfa en bèta.

Voor twee verhalen in Delta wint Connie een prijs van de kring van hoofdredacteuren in het hoger onderwijs. Een daarvan is voor Avontuur in Afrika, een waargebeurd verhaal over zes studenten civiele techniek die tijdens hun studiereis in Mozambique te maken krijgen met een gewapende overval.

Die meer verhalende kant van haar vak bevalt Connie zo goed, dat ze zich na een cursus Creatief Schrijven inschrijft bij de Schrijversacademie. Na de basisopleiding volgt ze de richting Romans en korte verhalen én Redactie.

Met haar studiegenoten van de richting Romans en korte verhalen gaat ze verder met schrijven in hun schrijfclub: De hele dure koffieclub. Ze beoordelen elkaars verhalen, geven elkaar commentaar en (taalkundige) tips. En dan, precies twintig jaar na haar eerste ommezwaai, weet Connie het zeker: ze wil van redigeren haar werk maken.

Connie heeft nu een eigen bedrijf opgericht: ABContekst. Daarmee zet ze al haar kennis en ervaring in om ieders verhalen en romans te beoordelen en te redigeren.

 

Benieuwd naar het werk en de schrijftips van Connie? Bekijk dan haar website: www.abcontekst.nl