David Persons – auteur

David Persons (1982) rondde eind 2019 de specialisatie 'Romans en korte verhalen schrijven' van de Schrijversacademie af. Daarna ging hij ijverig verder met zijn roman 'Wiel van fortuin', die recent verscheen.

Waar gaat je boek over?
Daan neemt het vliegtuig naar Las Vegas om te proeven aan het leven van een professionele pokerspeler. Hij laat zijn vriendin, kat en frustraties thuis achter. Vanaf de pokertafel blikt hij terug op een hectische tijd met zijn vader Daniël. Een periode die begint als Daniël, een spaarzame man, wordt getroffen door een herseninfarct en van het ene op het andere moment hulpbehoevend is.

Daniël is gescheiden van Daans’ moeder en heeft sinds zijn alleenstaande status al diverse vriendinnen versleten. De kordate Bianca - met wie Daan niet echt een klik heeft - lijkt echter een blijvertje. Maar, is zij wel zuiver in haar bedoelingen jegens Daniël?

Na een dramatische gebeurtenis verliest Vegas zijn glans en komt Daan erachter dat hij misschien meer lijkt op zijn vader dan hem lief is.

David, je studeerde Artificial Intelligence aan de Universiteit van Amsterdam en werkt in een branche waar een geheel ander soort creativiteit nodig is dan bij het schrijven van een boek. Wat heeft de aanzet gegeven om te gaan schrijven?
Het moment dat mijn vader in het echte leven werd getroffen door een herseninfarct en daardoor zijn boek over Poerlepotje niet af kon maken. Een meisje zo groot als je wijsvinger dat in het dashboardkastje van zijn auto woont. Hij vertelde erover aan de kinderen in zijn klas in groep drie.

Heb je de opdrachten van de Schrijversacademie kunnen gebruiken in je roman? 

Jazeker! De liefdesbrief die we hebben geschreven tijdens de module 'Personages en dialogen' komt er letterlijk in terug. En het laatste hoofdstuk van het boek, over een bezoek van vader en zoon aan een concert van Paul Simon, was de eindopdracht van de specialisatie 'Romans en korte verhalen schrijven'.

Het boek is te vinden op onderstaande platformen:
www.facebook.com/Auteurspagina-David-Persons-103995915161500
www.goodreads.com/book/show/57973138-wiel-van-fortuin
www.hebban.nl/boek/wiel-van-fortuin-david-persons