Ellen’s Choices – Ellen Richter

In juni 2021 verscheen Ellen’s Choices, een bundel met 100 persoonlijke herinneringen aan een muzieknummer, en bij elk verhaaltje staat een QR-code gedrukt die naar het bijbehorende YouTube-clipje leidt. Dus kijken, luisteren en lezen in één!

Het idee daarvoor ontstond in 2014: Ellen Richter startte hobbymatig aan het zogeheten 365-dagenproject. De bedoeling was om elke dag iets creatiefs te posten; ze koos ervoor om elke dag een anekdote naar aanleiding van een muzieknummer te schrijven. Dat hield zij 365 dagen vol, daarna verwaterde het. Tot eind 2020; Ellen besloot haar oude hobby weer op te pakken en er een bundel van te maken. Het is een uitgave in eigen beheer geworden. Wel met ISBN-nummer en de hele rataplan, aangemeld bij het Centraal Boekhuis.

Sinds 2017 heeft Ellen een eigen bedrijf de Woordgieter als redacteur-tekstschrijver en volgde zij in 2018 opleidingen bij de Schrijfacademie. Eerst het algemene deel en daarna de specialisatie Redactie.

Ellen’s Choices: wat als een hobby begon, groeide uit tot een heuse bundel. Ze ontvangt sindsdien leuke reacties en de bundel staat zelfs in de boekenkast van Platenzaak Velvet in Leiden! Ellen: 'iedereen die de eerste tonen van een bepaald nummer hoort, denkt acuut ergens aan terug.' Ze wil de waarde van muziek onder de aandacht brengen en hoopt dat zoveel mogelijk mensen van haar bundel genieten. ‘Het is heel toegankelijk geschreven, prima voor tussen de bedrijven door, als je er één gelezen hebt, kun je de bundel makkelijk weer even weg leggen. Ideaal voor aan het strand!’

Ellen Richter woont met haar man en drie zonen in Zoetermeer, maar oorspronkelijk komt zij uit Sittard, Limburg. Dat wordt je wel duidelijk als je de bundel leest!

Bestel Ellen's Choices hier

 

Ga terug naar de Wall of Fame