Esther Boek – auteur

In 2013 werd de zoon van Esther beschuldigd van seksueel misbruik. Om in deze periode tijd voor zichzelf in te ruimen schreef zij zich in bij De Schrijversacademie. Tijdens ‘Romans en Korte verhalen’ schreef ze aan ‘Geen kind meer’, wat later haar succesvolle debuut zou worden.

‘Geen kind meer’ is  een roman over hoe een moeder haar gezin staande houdt, wanneer haar zoon onterecht wordt beschuldig en veroordeeld van verkrachting en is daarmee ook gedeeltelijk autobiografisch. ‘Geen kind meer’ werd door diverse boekensites uitgeroepen als een van de beste boeken van 2017 en kreeg maar liefst 4 sterren in de beruchte en beroemde VN Detective & Thrillergids.

Met ‘De Perfecte Moeder’ vestigde Esther zich definitief als auteur. Deze roman, waarin moeizame familiebanden centraal staan, werd eveneens overladen met lovende recensies.

In november 2019 zal haar derde roman verschijnen en voor april 2020 staat haar vierde roman gepland.

Van ‘Geen kind meer’ werden enkele duizenden boeken verkocht en ook ‘De perfecte moeder’ is goed op weg een verkoopsucces te worden.

Voor Esther zelf is het vooral belangrijk om maatschappelijke taboes, die altijd centraal staan in haar boeken, bespreekbaar te maken. Of, zoals een lezer schrijft: ‘De emoties overweldigen, de personages sleuren je mee in hun verhaal en na de laatste bladzijde laat het verhaal je niet los. Pijnlijk, realistisch en zo tastbaar echt.’

www.estherboek.nl