Esther Teunissen – auteur

Vier jaar geleden, tijdens de cursus ‘thrillers schrijven’ ontwikkelde Esther het idee voor haar boek: een historische thriller die zich zou afspelen rond het Binnenhof. De plaatsen van handeling waren raadszalen, martelkamers, badhuizen en louche herbergen. Drie jaar later was het manuscript af. Esther besloot het in eerste instantie naar slechts één uitgever te sturen: Prometheus. Twee weken later lieten ze haar weten dat ze Duimkruid graag wilden uitgeven. Op 2 mei, bijna een jaar later, was de boekpresentatie en daarna volgde het spannende afwachten.

De eerste recensie was van De Telegraaf: “Haar beschrijvingen van het 16e-eeuwse Den Haag zijn geweldig. Haar karaktertekeningen overtuigen evenzeer. Misschien wel de sterkste kant van dit debuut is het fraaie taalgebruik.”

Wauw, een prachtige recensie! Daarna volgden nog een paar – overwegend positieve – recensies in andere media. Nu, in juni 2019,  twee maanden na de lancering, ligt de verkoop op ruim 850 boeken. Esther weet eerlijk gezegd niet of dat goed is of niet zo goed. Bij elke gerealiseerde stap wil je meer. Boek af: check. Uitgever: check. Verkoop: uhhh, wanneer is dat af te vinken? Wanneer is dat voldoende? Glas half vol of half leeg? Vraag het haar over een half jaar nog een keer…

estherteunissen.com