Heleen Smit – auteur

In 2016 rondde Heleen Smit de opleiding Thrillers schrijven aan de Schrijversacademie af, onder leiding van Peter van Beek in Arnhem. Anderhalf jaar later voltooide ze haar eerste complete thriller; het begin ervan schreef ze voor de huiswerkopdrachten.

En juist toen het manuscript klaar was hielden uitgever De Crime Compagnie en lezers- en schrijverscommunity Sweek een wedstrijd met als hoofdprijs een contract bij De Crime Compagnie. Heleen zond de eerste 30.000 woorden van haar manuscript in en greep met een tweede plaats net naast de hoofdprijs. De uitgever was desondanks benieuwd naar de rest van het verhaal. En dat viel in de smaak: Heleens thriller Op het verkeerde moment komt in februari 2020 uit. Ondertussen werkt ze hard aan een tweede boek.

Eind november 2019 verschijnt er alvast een voorproefje van haar werk. Net als Loes den Hollander, Linda Jansma en Marelle Boersma heeft Heleen een spannend kort verhaal geschreven voor de bundel Witte kerst van De Crime Compagnie.

Heleen geeft aan veel te hebben gehad aan de begeleiding van docent Peter en de feedback van haar klasgenoten tijdens de opleiding. “Zonder de Schrijversacademie was het me misschien nooit gelukt om een publicabel manuscript te schrijven. Dus daar ben ik Peter en mijn medestudenten zeer dankbaar voor.”

De flaptekst van Op het verkeerde moment:

Je rijdt in een sneeuwstorm over een stil bosweggetje. Er ligt iets op de weg. Zou jij stoppen?

Sophie Hofman doet het wel. Ze laat de geestelijk beperkte broer van haar ex achter in de auto en stapt uit om te kijken wat er op de weg ligt. Het blijkt een gewonde man te zijn. De man dwingt haar hem te helpen. Hij zuigt haar mee in een zaak waarbij haar rol verder gaat dan die van een toevallig slachtoffer.

http://crimecompagnie.nl/nieuw/auteurs/heleen-smit/