Inge Spaan – schrijver

In januari 2018 schreef Inge zich in voor de opleiding “Creatief schrijven compleet” aan de Schrijversacademie, nadat ze een kleine twintig jaar weinig had geschreven. Al snel deed ze mee aan haar eerste schrijfwedstrijd: de Crime Compagnie Contest en met de eerste 35.000 woorden van haar thriller “Oververhit” behaalde ze de finale. Tijdens de basismodules schreef ze verder aan “Oververhit”.

Begin 2019 stuurt ze “Oververhit” ter beoordeling naar uitgevers en ondertussen volgt ze haar eerste twee specialisaties. Schrijfwedstrijden blijven erg leuk om aan mee te doen en in juni 2019 schrijft ze de korte zomerthriller “De ceremoniemeester” voor de schrijfwedstrijd van Vriendin en Bookspot. Als ze de eerste versie van haar verhaal op papier heeft staan, stuurt ze een mail naar haar studiegenoten van de Schrijversacademie. Vier medestudenten en ook de docent, vinden het leuk en hebben tijd om haar verhaal te lezen en van feedback te voorzien.

Een week later levert ze de herschreven versie van “De ceremoniemeester” in en ze wint hiermee de wedstrijd! Haar verhaal wordt gepubliceerd in Vriendin nummer 31 en in augustus volgt een meet & greet bij Bookspot met de winnares van de Gouden Strop.

www.ingespaan.nl