Isis Zengerink – schrijver en dichter

De liefde voor de taal en de letter bloeide al snel op in haar kinderjaren. Altijd weer op haar kinderfietsje naar de rijk voorziene jeugdbibliotheek. Lekker veel lezen en zelf verhaaltjes schrijven. Ze genoot.

De afgelopen jaren heeft Isis zich serieus op het schrijverspad begeven. In 2014 nam ze het initiatief tot oprichting van het dichterscollectief ‘Niet Zwichten maar Dichten’. Samen met andere dichters is dit collectief met veelzijdige programma’s stevig verankerd in haar woonplaats Hengelo. Tevens stond ze aan de wieg van het Schrijverscafé ‘In de pen’, dat ditzelfde jaar het levenslicht zag.

Zij ging zich verdiepen in haar familiegeschiedenis; zo kwam in 2016 haar biografische roman In de Ploai tot stand, over haar grootmoeder Hanna Exterkate-Duis. Dit boek over het bijzondere leven van deze jonge weduwe met 11 kinderen werd goed ontvangen. Isis wordt regelmatig gevraagd een presentatie over haar boek te geven. Daarbij laat ze met geprojecteerde beelden de leefsituatie in de vorige eeuw zien.

Daarnaast is ze blijven dichten; in 2019 kwam haar dichtbundel Maak me als was uit, ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het dichterscollectief. Boek én dichtbundel zijn gepubliceerd door haar uitgeverij Nefriet.

Om zich verder te specialiseren in het (auto)biografisch schrijven, is Isis in september 2019 begonnen bij de Schrijversacademie. Ze besefte dat je zó vertrouwd kunt raken met je eigen wijze van uitdrukken, dat er soms valkuilen en blinde vlekken ontstaan. Het geeft voldoening om zó dit pad van schrijven te volgen, gewapend met vele ideeën. Wat haar helpt, is om via de feedback van de academie nog beter naar haar eigen teksten te kijken. Inmiddels is Isis halverwege het schrijven van haar jeugdbiografie: een nieuwe uitdaging.

Wil jij ook dezelfde opleiding volgen als Isis? Kijk op onze website voor meer informatie