Karin de Roos – auteur

Wat als jouw werkelijkheid niet aansluit op de realiteit die je omringt? Dat overkomt Germaine, het hoofdpersonage in de spannende historische roman Dubio van Karin de Roos. Dubio gaat over tweestrijd tegen het decor van een hedendaagse psychiatrische kliniek en een waargebeurde veldslag in de vroege Hollandse geschiedenis. Langs de thema’s identiteit, oorsprong, religie en grensoverschrijdende liefde schetst Karin een wereld waarin iedereen verhalen vertelt om zichzelf te verklaren, maar zonder de kern te raken of de realiteit te kunnen bevatten.

Naast haar werk als freelance schrijfster deed Karin onderzoek naar het elfde-eeuwse West-Frisia, de menselijke geest en ging op schrijfretraites. ‘Wat is waar?’ dreunde drie jaar lang als mantra door haar hoofd. Ze vermengde historische feiten met zintuiglijke ervaringen en zette er een fictief ontwricht heden tegenover. Haar opzet: de lezer net als Germaine zijn eigen waarheid en werkelijkheid te laten kiezen. Al snel toonden twee uitgevers interesse in het manuscript. Juist toen besloot Karin zich bij de Schrijversacademie in te schrijven. De basismodule en het redactieproces liepen parallel. Dubio kreeg nog meer diepgang.

Dubio verscheen in april 2018 bij Uitgeverij Q (Singel Uitgevers). Na een goede ontvangst en pers wordt nu een verfilming voorbereid met medewerking van Chiem van Houweninge.

www.dubio-boek.nl