Linda Elstrodt – auteur

Linda Elstrodt (1971) is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Almere. Naast haar werk als communicatie specialist en content manager is ze een gepassioneerd verhalenvertelster. Dit doet ze het liefst door zingen en acteren in een muziektheatergezelschap en met schrijven. Na de succesvolle lancering van haar aangrijpende autobiografische roman Schaduwkracht in november 2019, heeft Linda een jaar later het hartverscheurende vervolg Loslaten geschreven.

Ongeneeslijk ziek
Wat doe je als je nog maar een paar maanden te leven hebt? Linda kreeg in mei 2020 te horen dat de borstkanker van 2012 terug is gekomen en nu inmiddels volledig uitgezaaid. Haar levensverwachting is beperkt tot een paar maanden. Hierdoor besloot ze het manuscript voor een historische roman over een onmogelijke liefde tegen de achtergrond van de Jordaan aan de kant te leggen en het vervolg te schrijven op haar autobiografische roman Schaduwkracht. Ze maakte een bucket list, regelde haar eigen uitvaart en een vriendin startte een crowdfundingsactie voor haar tienerzoon Milo, zodat hij na haar overlijden in hun huis kan blijven wonen.

Ook schreef ze in een paar maanden tijd haar tweede boek, Loslaten. Loslaten, het klinkt gemakkelijk, maar hoe laat je het leven los? Hoe laat je alles wat je lief is los? Linda Elstrodt doet in dit nieuwe boek haar verhaal op een (persoonlijke) wijze waarop dit moeilijke onderwerp nog niet eerder werd belicht. Een verhaal dat er moést komen, een boek dat herkenning en erkenning zal bieden aan velen.

Loslaten
Bij de Schrijversacademie nam ze in september 2020 deel aan de schrijfretraite. In een klein gezelschap, heeft Linda onder de bezielende en enthousiaste begeleiding van schrijfcoach Hetty Kleinloog in alle rust het laatste hoofdstuk van haar boek geschreven. Het uiteindelijke loslaten van het leven. Hoe schrijf je een einde aan een boek, als het leven zelf nog niet af is? Het is Linda gelukt om hier een mooie vorm voor te kiezen. Loslaten is zondag 22 november feestelijk gelanceerd. Hetty Kleinloog heeft Linda tijdens de boeklancering geinterviewd.

 

 

Kom meer te weten over Linda en haar boek op haar persoonlijke website www.leesvoedsel.nl