Maria Philippens – Auteur

Noem haar gerust een laatbloeier. Altijd al was de pen haar metgezel, maar ze debuteerde pas in 2013. Terwijl ze als kind al graag brieven schreef en blij werd van opstellen en proefwerken Nederlands.

Lang ging het schrijven schuil achter welzijnsreportages, voorlichtingsteksten, columns of toespraken van bestuurders. Pas later vond ze de ruimte haar fantasie de vrije loop te laten. Personages die alleen in háár hoofd bestaan tot leven te wekken. Niets mooier dan dat. In 2013 debuteerde ze met de roman ‘Genoeg geluk’. Mede geïnspireerd door alarmerende cijfers over dit fenomeen, onderzocht zij hoe bij ziekte een relatie ernstig onder druk kan komen te staan.

Maar schrijven is ook een ambacht. Bij Tania Heijmans volgde Philippens de basisopleiding van de Schrijversacademie en bij Josha Zwaan de specialisatie Romans en korte verhalen. Op 1 februari jl. verscheen haar tweede publicatie, een verhalenbundel, eveneens literaire fictie.

OVER DE MATRASDRAGER

Vijf meeslepende verhalen over mensen verdwaald in hun eigen leven. Kan de opticien na Quatorze Juillet in Nice 2016 terug naar zijn overzichtelijke leventje? Is het écht alleen een groot hart dat de zo betrokken docente van vluchtelingenkinderen drijft? Waarom slaat een ontslagen data-analist op de vlucht? Loopt de beleidsmedewerkster uit blinde ambitie in haar eigen val? En kan een overspannen huisarts zijn integriteit bewaren?

Waar zij zich ook bevinden, hun kwetsbaarheden en angsten kunnen zij niet verbergen. De Matrasdrager gaat over het onvermogen én verlangen de levenslast te delen.

Uit de review van auteur, journalist en schrijfdocent Emile Hollman:

‘… In een sobere en onberispelijke stijl weeft Philippens haar verhalen die de lezer niet loslaten. Neem het titelverhaal waarin ze heel knap twee levens laat stollen in De Matrasdrager, een beeld van Philip Aguirre Y Otegui. Vergeet je nooit meer.’

Wil jij ook dezelfde opleiding volgen als Maria? Kijk op onze website voor meer informatie