Myra Samuel – Rozerode Bloemen

De gedichtenbundel Voor de Rozerode Bloemen betekent heel veel voor mij. Het is een stap in het diepe en een cadeau die ik graag wil doorgeven aan de mensen die het meest voor mij betekenen en/of het nodig hebben. Het gaat niet alleen over de liefde tussen twee personen. Het gaat over de liefde tussen vrienden en familie, liefde voor jezelf, gewoon liefde. Alle liefde die ik maar kon pakken tijdens het schrijven, heb ik ook echt gebruikt, zeg maar. Het is een eerbetoon naar liefde.

De kleuren verwijzen naar romantiek, liefde en lust. Ik vind het mooi hoe de kleuren heel erg op elkaar lijken, maar niet hetzelfde zijn, en hoe dat wordt uitgestraald in het echt met mensen. Het woord Bloemen symboliseert hoe een relatie kan bloeien tot iets moois en natuurlijks, maar ook hoe het kapot kan gaan omdat het juist zo teer is.

Ik ben een gevoelig persoon en breng elke dag door met een lading ervan. Ik hou van liefde en sluit niemand en niks ervan buiten. De roze wolk, het verdriet en de pijn, heerlijke en grappige intimiteit; ik vind dat je alle kanten van liefde wel eens een keer geproefd moet hebben. En ja, ik ben nog erg jong, maar ik heb het een paar keer meegemaakt. Alle kanten ervan, bedoel ik dan ook. Genoeg keren om te kunnen zeggen ‘Genoeg. Ik wil het anders doen. En ik weet wie en wat ik wil.’ En nu (dit gaat misschien heel gek klinken) heb ik de liefde van mijn leven gevonden. Ik moet vaak nog even stil zitten en het laten bezinken: ‘Ik ben 19, smoorverliefd en weet zeker dat ik met hem later op oud leeftijd in de tuin wil zitten en schateren.’ Dat wist ik al toen ik hem voor het eerst zag, op 12-jarig leeftijd. Heel gek eigenlijk. Ik zag hem en bevroor omdat ik zo’n intense gevoel van vlinders in me buik en warmte over me hele lichaam ervoer. Een soort gloed was om hem heen en ik wist het toen gewoon. Sindsdien probeer ik energie en inspiratie in (zelf)liefde te stoppen, omdat ik het op die manier in veelvoud terugkrijg. Ondanks dat we verschillende wegen hadden. Nu heb ik hem gelukkig weer gevonden. Ik beschouw dat als een zegen en ik wil het koesteren met alles wat ik heb.

Ik vind gewoon dat liefde iets heel groots is, iets wat fundamenteels is. Zonder liefde komen we niet ver. Er is naast ‘water’ ook veel liefde nodig om te groeien. En dat heb ik gedaan. Ik ben gegroeid als vrouw, dochter, zus, beste vriendin en geliefde. Ik wil dat en het bestaan van liefde, dankbaarheid en inspiratie gewoon vieren met mijn schrijfkunsten.

Myra Samuel

 

Ga terug naar de Wall of Fame