Truus van Keulen – auteur

Boeiend en vlot verteld verhaal toont hoe mensen in elke tijd zoeken naar welke schakel ze zijn in hun geschiedenis

Over het boek 'Eeuwige echo':

Helen. Elke keer als hij aan haar denkt, gaat er een schok door hem heen. Hoe heeft ze hem toch zo hulpeloos achter kunnen laten? In de zak van zijn zwarte pandjesjas voelt hij haar brief branden. De brief die hem zo pijnlijk aan zijn aandeel in haar dood herinnert. Hij wil er niet bij stilstaan. Hij moet verder met zijn drie kinderen en de boerderij.

Eeuwige Echo is een familieroman met als thema’s de zoektocht naar de zin van het bestaan en terugkerende patronen in de generaties. De hoofdpersoon, Thera, gaat op zoek naar haar afkomst om de leegte die ze voelt te verklaren. Ze krijgt daarbij hulp van haar moeder Liesbeth, die vanuit een andere tijd naar haar leven kijkt. Thera ontdekt dat haar ouders, Dorus en Liesbeth, geheimen mee in het graf hebben genomen, zoals ook zijzelf een groot geheim heeft weten te bewaren. Het verhaal speelt zich af tussen 1900 en 2020.

Over de auteur:

Truus van Keulen was na haar studie in de Sociale wetenschappen jarenlang werkzaam in de hulpverlening en in het bedrijfsleven. Ze geeft sinds ruim tien jaar cursussen en workshops op het gebied van Creatief Schrijven en begeleidt mensen bij het schrijven van hun levensverhaal. Haar schrijfopleiding heeft ze gedaan bij Shodo in Alkmaar en bij de Schrijversacademie in Utrecht. In de opleiding Romans en Korte verhalen kreeg het verhaal, dat al jarenlang in haar sluimerde, vorm. In de vruchtbare begeleiding van docenten en de prettige samenwerking met klasgenoten vond ze, naast praktische vaardigheden, vooral de stimulans om haar verhaal goed in de steigers te zetten en door te gaan. Eeuwige echo is het debuut van Truus.

Wil je ook dezelfde opleiding volgen als Truus? Kijk op onze website voor meer informatie