Nina Verheij – auteur

Nina Verheij heeft al sinds haar kindertijd een liefde voor taal en boeken en was er dan ook al vroeg bij met het schrijven van verhalen. Tijdens haar studie Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit van Leiden kwam het fictieschrijven helaas op een steeds lager pitje te staan. De daaropvolgende jaren verdween het verder naar de achtergrond, tot Nina besloot dat het tijd werd om haar oude passie weer aan te wakkeren.

Dankzij haar opleiding aan de Schrijversacademie en haar deelname aan de National Novel Writing Month (50.000 woorden in 30 dagen) vond ze haar plezier in fictieschrijven terug.

Tijdens een rondreis van 2,5 maand door Australië toverde ze de beginselen van haar romantische drama ‘Fatale keuzes‘ (voorheen ‘De andere kant’) om tot een whodunit. Het resultaat: ‘Fatale keuzes‘ verschijnt in oktober bij Hamley Books en kan nu al aan je verlanglijstje worden toegevoegd bij Bol.com.

Over het boek:

Wanneer haar huisgenote Lisa na ruim twintig jaar het contact met haar criminele vader wil herstellen, heeft politie-stagiaire Emily genoeg redenen om zich terughoudend op te stellen. Toch lukt het haar niet haar nieuwgierigheid te bedwingen. Lisa's vader blijkt immers een gewelddadig man te zijn met een besproken verleden.

Na een dramatische gebeurtenis wordt Emily geplaagd door schuldgevoelens. Terwijl haar collega's uitzoeken wat er exact is gebeurd, verzet Emily haar zinnen door in een oud dossier te duiken over een vrouw die schijnbaar zelfmoord pleegde. Hoe dieper Emily echter graaft, hoe meer geheimen ze ontrafelt die verband houden met haar eigen leven. Ze realiseert zich dat ook haar keuzes zware consequenties hebben.

Kun je nog terug nadat je iemands ware aard leert kennen?