Workshops

De Schrijversacademie biedt naast complete opleidingen ook losse workshops aan, als verdieping op bepaalde onderwerpen. Deze workshops zijn dus heel goed te volgen naast de opleiding, maar ook geschikt als je nog geen student bent en kennis wilt maken met de academie.

Kies zelf welke workshops aansluiten bij jouw persoonlijke schrijfproces en ontwikkel je tot de schrijver die jij wilt zijn!

Research doen
Door Marian Rijk

Marian Rijk schreef twee thrillers en meerdere verhalende non-fictie romans. Voor haar boeken deed ze uitgebreid research en interviewde ze vele betrokkenen. Schrijf jij over iemands leven? Of doe jij research naar een bepaalde tijd of gebeurtenis en wil jij waarheidsgetrouwe informatie boven tafel krijgen? Beeldende anekdotes en details zullen jouw verhaal versterken en verlevendigen.

Tijdens deze workshop deelt Marian haar tips en trucs voor het interviewen van betrokkenen. Hoe verloopt de voorbereiding? Hoe open je een gesprek? Welke vragen stel je?

Aan de hand van een opdracht onderzoek je de invalshoek voor een waardevol vraaggesprek.

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Duur workshop: 3 uur

Locatie: ONLINE

Datum: zaterdag 9 oktober
Tijd: 13:30 – 16:30 uur


Ontdek je genre

Door Marian Rijk

Sommige auteurs schrijven altijd binnen een bepaald genre. Andere schrijvers wisselen genres af.

Beroemd scenariste en schrijfster Maria Goos zei: ‘Jij kiest niet altijd je genre, soms kiest het genre jou. Of dat zo is, gaan we in deze workshop onderzoeken.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de kenmerken van verschillende soorten verhalen. Aan de hand van een aantal schrijfopdrachten probeer je genres uit. Daarna volgt de zelftest met Onverbiddelijke Uitslag: welk genre past bij jou?

Prijs: € 95,-
Prijs voor studenten: € 75,-
Duur workshop: 3 uur

Locatie: ONLINE

Datum: november 2021
Tijd: 13:30 – 16:30 uur


Individuele workshop: Snelscan

Via de Snelscan krijg je antwoord van een professionele schrijver op al jouw schrijversvragen.

Wat houdt de Snelscan in en wat moet ik daarvoor doen?

  • Lever een fragment van maximaal duizend woorden in.
  • De docent, zelf een gerenommeerd schrijver, leest het fragment aandachtig. Vervolgens neemt hij contact met je op en maken jullie een afspraak voor een bel- of videogesprek.
  • In maximaal een halfuur kun je met de docent van gedachten wisselen. Hij deelt zijn bevindingen met je en beantwoordt al je vragen. Hij geeft nauwkeurig aan wat er sterk en minder sterk is aan je werk en geeft tips over stijl en structuur. Eventueel denkt hij ook mee over verhaallijnen en plot.
  • Na het gesprek heb je een goed inzicht in de kwaliteit van je werk en weet je waar je in het vervolg op moet letten.
  • Startdatum en tijd naar keuze.

Prijs

De kosten voor de Snelscan bedragen € 300,-.

Over de docent

Robert Haasnoot (1961; Verenigde Staten) maakte naam met zijn romans over het vissersdorp Zeewijk: Waanzee, Steenkind en De heugling, waarvoor hij in binnen- en buitenland lovende kritieken kreeg. Waanzee leverde hem de Prix des Ambassadeurs op en De heugling stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs.

De romans van Haasnoot verschijnen bij Uitgeverij De Geus en zijn in meerdere talen vertaald. Van Waanzee werden de filmrechten verkocht. In het voorjaar van 2020 verschijnt zijn achtste roman: Duinbrand.