Workshops

De Schrijversacademie biedt naast complete opleidingen ook losse workshops aan, als verdieping op bepaalde onderwerpen. Deze workshops zijn dus heel goed te volgen naast de opleiding, maar ook geschikt als je nog geen student bent en kennis wilt maken met de academie.

Kies zelf welke workshops aansluiten bij jouw persoonlijke schrijfproces en ontwikkel je tot de schrijver die jij wilt zijn!

Schrijven over de natuur
Door Kathy Mathys

In Kathy’s nieuwe roman Verdwaaltijd speelt het thema natuur een prominente rol. Tijdens de workshop neemt Kathy je mee naar de natuur van dichtbij en die van verder weg. Hoe beschrijf je een ruig en bedreigend landschap, de dieren in tuin en bos of de eerste lentezon? Hoe zorg je ervoor dat je de lezers meeneemt en verrast?

Je trekt het park in op zoek naar inspiratie en doet ideeën op bij natuurschrijvers. Gedurende de workshop schrijf je in verschillende genres: fictie, memoir en poëzie. Aan het eind van de middag keer je huiswaarts met tips en trucs, een hoop schrijfideeën en een leuke goodiebag.

Prijs: 80 euro
Prijs voor studenten: 60 euro
Duur workshop: 3 uur

Locatie: Amsterdam

Datum: zaterdag 13 april 2019 (Nog enkele plekken beschikbaar)
Tijd: 10:00 – 13:00 uur

Datum: zaterdag 14 september 2019
Tijd: 10:00 – 13:00 uur


Mindful schrijven

Last van een writers block? Ontspan je schrijfspier tijdens de eendaagse masterclass Mindful schrijven.

Schrijvers zijn creatief. De inspiratie moet vanuit jezelf komen, maar wat doe je als je vastloopt en de goede ideeën maar niet willen komen?

Door mindful te schrijven, leer je om met een open houding bezig te zijn in het moment. Je schrijft zonder oordeel. Realiseer je dat wat je nu aan het doen bent voldoende is. Je bent tenslotte aan het schrijven – je bent goed bezig!

Tijdens deze masterclass schrijf je met milde aandacht, bijvoorbeeld over iets wat jou opviel of iets wat je heeft bezig gehouden op die dag. Dit helpt je om uit je hoofd te komen en te schrijven vanuit je hart.

Aan het einde van de masterclass vertrek je met frisse schrijfzin, inspiratie én een leuke goodiebag.

Prijs: €95,-euro
Prijs voor studenten: €75,- euro
Duur workshop: 3 uur

Locatie: Utrecht

Datum: zaterdag 21 april 2019
Tijd: 13:30 – 16:30 uur


Workshop Ontdek je genre

Door Jowi Schmitz

Beroemd scenariste en schrijfster Maria Goos zei het laatst nog: ‘Jij kiest niet altijd je genre, soms kiest je genre jou. Leg je daar bij neer.’

Of dat laatste echt moet, gaan we deze workshop onderzoeken. Nadat we hebben onderzocht welk genre het beste bij je past. Want soms schrijft iemand een biografie, terwijl chicklit hem beter zou liggen, soms staat een liefdesverhaal te trappelen om geschreven te worden, terwijl de auteur in kwestie diep in een thriller over spionnen zit.

Ontdek je genre is een workshop waarin verschillende genres worden onderzocht en uitgeprobeerd. Inclusief zelftest met Onverbiddelijke Uitslag.

Prijs: €95,-euro
Prijs voor studenten: €75,- euro
Duur workshop: 3 uur

Datum: zondag 19 mei Amsterdam – VOL!
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Datum: zondag 12 mei Amsterdam – Nog enkele plekken beschikbaar
Tijd: 13:30 – 16:30 uur


Research doen
Door Marian Rijk

Marian Rijk schreef twee thrillers en meerdere verhalende non-fictie romans. Voor haar boeken deed ze uitgebreid research en interviewde ze vele betrokkenen. Schrijf jij over iemands leven? Of doe jij research naar een bepaalde tijd of gebeurtenis en wil jij waarheidsgetrouwe informatie boven tafel krijgen? Beeldende anekdotes en details zullen jouw verhaal versterken en verlevendigen.

Tijdens deze workshop deelt Marian haar tips en trucs voor het interviewen van betrokkenen. Hoe verloopt de voorbereiding? Hoe open je een gesprek? Welke vragen stel je? Hoe onderhoud je het contact tijdens het schrijven en daarna?

Aan de hand van een aantal opdrachten ga je aan de slag. Na afloop ontvang je een leuke goodiebag.

Prijs: €95,-euro
Prijs voor studenten: €75,- euro
Duur workshop: 3 uur

Locatie: Utrecht

Datum: zaterdag 15 juni 2019
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Datum: zaterdag 5 oktober 2019
Tijd: 13:30 – 16:30 uur

Hoe werkt het?

Geef via onderstaand formulier door in welke workshop(s) je interesse hebt. Je wordt dan op de lijst gezet en ontvangt vanzelf meer informatie. Als er nog geen datum bij de workshop vermeld staat, dan kan je jezelf als optie aanmelden. Je ontvangt dan een uitnodiging zodra de datum bekend is.