Bregje Rebergen - auteurscontract bij Xander Uitgevers

Bregje Rebergen, alumni van de Schrijversacademie, tekende deze maand bij Xander Uitgevers een contract voor het schrijven van maar liefst drie boeken!

Het verhaalidee voor haar debuut is ontstaan tijdens de basisopleiding van de Schrijversacademie, die zij volgde bij Patricia Snel. Dit verhaalidee heeft zij verder uitgewerkt tijdens de specialisatie Romans en Korte verhalen, die zij met succes afrondde bij Robert Haasnoot.

Na het afronden van de specialisatie is Bregje aan de slag gegaan en heeft zij, na het volgen van een retraite bij Patricia Snel en Robert Haasnoot, de eerste versie van haar manuscript geschreven. Daarnaast heeft ze veel zelfstudie gedaan en zich met name verdiept in de structuur en de opbouw van verhalen. De tweede versie van haar manuscript schreef Bregje tijdens de Meesterproef van de Querido Academie.

Bregje wordt vertegenwoordigd door Maarten Boers Literary Agency.

Bregje schrijft aan een spannende thrillerserie over de onverschrokken Officier van Justitie, Rixt van Mancius, die woont en werkt in het Gooi. Liefhebbers van ‘Gooische vrouwen’ en ‘Penoza’ zullen hier zeker van genieten! Het eerste deel verschijnt in de zomer van 2024.

Bregje Rebergen is geboren in Purmerend en opgegroeid in de omgeving van Amsterdam. Zij ging naar het Pieter Nieuwland College in de Watergraafsmeer. In 2003 rondde Bregje haar rechtenstudie af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na haar studie was zij werkzaam bij een advocatenkantoor aan de Zuidas in Amsterdam, daarna als jurist bij de overheid en ook als trouwambtenaar.

Nadat haar tijdens een etentje de vraag werd gesteld: “Wat is nou eigenlijk jouw passie?” heeft zij zich volledig toegelegd op het schrijven.

Bregje is getrouwd en moeder van drie dochters en een zoon. Zij heeft met haar gezin een aantal jaar als expat vlakbij New York gewoond. Sinds 2014 woont het gezin weer in Nederland, in Blaricum.


Deel deze blog: