Dorothee Albers

Dorothée Albers

Dorothée Albers

Een schrijver is iemand voor wie schrijven moeilijker is dan voor andere mensen.  Een uitspraak van Thomas Mann die lang boven mijn werktafel gehangen heeft. Zelfs als je het schrijven niet laten kunt, gaat het niet vanzelf. Schrijven is een vak, dat behalve aanleg en taalplezier, kennis, oefening en doorzettingsvermogen vergt.

Dorothée Albers is sinds 2011 werkzaam als docent en trainer creatief schrijven en schrijfcoach. Rondde begin 2013 de Docenten Opleiding Creatief Schrijven (DOCS) af, een post-HBO opleiding van de Hogeschool van Amsterdam, en begon een schrijfwerkplaats in Leiden.
Legt zich sinds 2006 op het schrijven van fictie toe en volgde een aantal jaar schrijfonderwijs aan de Schrijversvakschool. In 2018 verscheen haar debuutroman Zeemansgraf voor een kort verhaal bij uitgeverij Cossee in Amsterdam. De Duitse vertaling volgde in 2020 bij het Karl Rauch Verlag. In 2022 bracht de Leidse uitgeverij De Muze Het gras van de donderdag/gekleurde verzen uit.

Eerder studeerde ze Franse Taal- en Letterkunde en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en was ruim vijftien jaar werkzaam in de culturele sector. Groeide op in Amsterdam, woonde in Parijs, Bologna en Toulouse.

Zie ook www.woordwaterval.nl & www.dorotheealbers.nl