Schrijversdag

Een inspirerende dag voor iedere aankomende schrijver!

Datum: zaterdag 25 mei
Locatie: Utrecht
Tijd: 10:30 – 17:00

 

Laat je onderdompelen in de literaire wereld!

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Het is een inspirerende dag, waarbij je kennis maakt met verschillende facetten van de literaire wereld. Gedurende het evenement krijg je de gelegenheid om boeiende masterclasses bij te wonen. Voorbeelden van masterclasses zijn: ‘Hoe pitch ik mijn verhaal', ‘wat doet een uitgever', ‘redactie voor redacteuren’ en ‘selfpublishing’. Daarnaast staan er interessante interviews op het programma met zowel gevestigde literaire auteurs als veelbelovende debutanten. Kortom, het is een onmisbare ervaring voor iedere aankomende schrijver!

Wie zijn de sprekers?

De Schrijversdag is het podium voor spraakmakende interviews met veelzijdige sprekers, een gouden kans om te leren van de besten in het vak! Zo zijn bij voorgaande edities de volgende auteurs geïnterviewd: Philip Huff, Frenk van der Linden en Maike Meijer. Op de dag zal docent Manon Duintjer een interview afnemen met niemand minder dan schrijver Murat Isik. Daarbij is er ruimte voor vragen vanuit de zaal.


Over Murat Isik

Murat Isik (1977) is een Nederlandse schrijver en jurist. Hij won met Wees onzichtbaar (2017) onder meer de Libris Literatuur Prijs 2018, de Boekhandelsprijs 2018 en de Inktaap 2019. Ook werd zijn roman door NRC tot Boek van het Jaar 2017 uitgeroepen. Er werden al meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. Op 27 februari 2024 verschijnt zijn nieuwe boek In de mist van Golden Gate Park bij Uitgeverij Ambo Anthos.

Praktische informatie

De Schrijversdag vindt plaats van 10.30 uur tot 17.00 uur op het volgende adres:

De Zalen van Zeven Boothstraat 7
3512 BT Utrecht

Klik hier voor een routebeschrijving

NB. De Schrijversdag vindt plaats in een oude kerk zonder lift en met steile trappen, hierdoor is de locatie minder goed toegankelijk voor mindervaliden. Neem gerust contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Tijdens de Schrijversdag word je verwend met een uitgebreide lunch. Het evenement wordt afgesloten met een gezellige borrel!


Wil je je aanmelden voor de Schrijverdag?

Ben je enthousiast geworden en wil je de Schrijversdag graag bijwonen? Stuur dan een mail naar: info@schrijversacademie.nl of bel naar 088-1630088. Wees er snel bij, want vol is vol. Tot dan!

Ben je al student?

Studeer je al bij de Schrijversacademie, en wil je kennis opdoen voor jouw eigen schrijfwerk? Of zou je vragen willen stellen aan uitgevers en redacteuren van grote uitgeverijen? Goed nieuws! De Schrijversdag is voor studenten de eerste keer gratis. Op deze dag kun je als student twee masterclasses naar keuze volgen. Reserveer alvast je plek via: info@schrijversacademie.nl.

Let op: De Schrijversdag wordt eenmalig kosteloos aangeboden. Wanneer je besluit meerdere opleidingen te volgen bij de Schrijversacademie, kan je niet opnieuw kosteloos deelnemen.

Exclusief voor niet-studenten

Maak je nog geen deel uit van de Schrijversacademie, maar wil je toch genieten van de Schrijversdag? Speciaal voor niet-studenten hebben we een exclusief aanbod. Naast toegang tot de interviews kun je op de dag ook deelnemen aan een exclusieve proefles. Tijdens deze les zal docent Anke Kranendonk je alles vertellen over de Schrijversacademie en je meenemen in een eerste leservaring. Bovendien is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Ontzettend leerzaam!

De Schrijversdag kan je als niet-student volgen voor € 99,-.