Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over Schrijversacademie hebben wij voor je op een rij gezet. Staat je vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder. Stel je vraag via het vragenformulier of stuur een e-mail naar de klantenservice via info@schrijversacademie.nl.

 

Ik heb mij aangemeld voor een opleiding, wanneer ontvang ik meer informatie over de start van de opleiding? permalink

Ongeveer twee weken voor de eerste lesdag ontvang je namens Schrijversacademie een startersmail. Een startersmail, zoals de naam al doet vermoeden, is het startschot van jouw opleiding. De klas gaat definitief door! In de startersmail staan alle lesdata, de leslocatie en de naam van de docent. Zet de data direct in je agenda, want het is de bedoeling dat je alle lessen volgt.

Let op! Houd ook rekening met mailverkeer in je spamfolder.

Ik heb mij ingeschreven voor een opleiding, wanneer kan ik de factuur verwachten? permalink

Ongeveer twee weken voor de eerste lesdag ontvang je bericht over jouw factuur. Tegelijkertijd wordt ook het boekenpakket verstuurd.

Er is een kans dat de klas van mijn voorkeur niet doorgaat. Hoe zit dat? permalink

De ene specialisatie is populairder dan de ander. We proberen iedere specialisatie tenminste twee keer per jaar aan te bieden, maar helaas lukt dit niet altijd. Bij een laag studentenaantal wordt de onderlinge feedback te minimaal, en dit is een belangrijk onderdeel van de opleiding. We geven uiterlijk twee weken van tevoren aan of de klas doorgaat of wordt uitgesteld. Je hebt dan de keuze om te wachten (dit heeft geen invloed op je studieduur) of om te kiezen voor een andere specialisatie.

Ik wil wisselen van specialisatie, kan dit? permalink

Volg je een volledige schrijfopleiding? Als je nog niet bent begonnen met de specialisatiemodules, kun je kosteloos van specialisatie wisselen. Na het afronden van de Basisopleiding Schrijven kun je ervoor kiezen om je te specialiseren in een ander literair genre of vakgebied dan waarvoor je je oorspronkelijk had ingeschreven. Zo maak je alsnog jouw schrijfdroom waar. Indien je hierover wilt sparren, kun je contact opnemen met ons team.

Ik zie dat ik een lesdag niet kan, wat nu? permalink

Tijdens onze basismodules is het mogelijk om een lesdag te vervangen voor een opdracht. Deze opdracht wordt nagekeken door de docent en hier brengen we € 50,- voor in rekening. Het is niet mogelijk om de eerste lesbijeenkomst te missen. Je kan dan starten bij een andere klas.

Hoe werkt de online leeromgeving? permalink

Via de Digitale leeromgeving (DLO) heb je contact met de docent en je medestudenten. In de DLO staan opdrachten die je maakt naast de lesdagen. Ook kan je via dit platform feedback geven op het werk van je medestudenten. Zodra de Startersmail is verstuurd, ontvang je in een aparte mail inloggegevens voor de DLO.

Voorafgaand aan de specialisatie vindt het horizongesprek plaats. Hoe gaat dit precies in zijn werk? permalink

Het horizongesprek is een onderdeel van de specialisatie. Je leert de docent kennen en neemt samen je doelen door. Het horizonformulier vind je in de Digitale leeromgeving (DLO). Dit formulier dient als leidraad tijdens het gesprek en vul je vooraf in. De docent nodigt je voor de eerste lesdag uit via een bericht in de online leeromgeving. Het gesprek zal via Skype of telefonisch plaatsvinden en duurt ongeveer 15-20 minuten.

Ik ontvang een bericht in de DLO, maar kan deze niet lezen. Hoe komt dit? permalink

Als je inlogt in de Digitale leeromgeving (DLO), zie je bij ‘Home’ meerdere tegels staan. Een tegel met de naam van jouw opleiding, en een tegel met algemene informatie. Beide tegels moet je ‘opstarten’, voordat je berichten kan lezen in de DLO. Dit doe je door er één keer op te klikken.

Ik wil graag een tweede specialisatie volgen, kan dat? permalink

Jazeker, hartstikke leuk! Nadat je de basismodules hebt afgerond, kan je alle specialisaties van de Schrijversacademie volgen. Als je een tweede specialisatie wilt volgen, betaal je voor de losse specialisaties en niet opnieuw voor de volledige opleiding.

Op welke locatie volg ik mijn opleiding? permalink

Wil je je inschrijven voor een van onze volledige schrijfopleidingen of een schrijfpakket? Dan kies je allereerst op welke locatie je de Basisopleiding schrijven wilt volgen. Dit kan via onze website (onder het kopje 'Startdata' bij jouw gewenste opleiding) of telefonisch. Na het afronden van de basisopleiding kun je je inschrijven voor de specialisatie(s) via je online leeromgeving.

Wil je je inschrijven voor een korte schrijfopleiding? Dan kun je direct de locatie kiezen waar je jouw specialisatie wilt volgen, zowel via de website als telefonisch.

Nieuwsgierig naar de mogelijke locaties voor jouw specialisatie? Bekijk ze hier.