Blogs

Bo van Leeuwe - De Hoofdstad

Oud-leerling Bo van Leeuwe heeft van september 2022 tot mei 2023 de Basisopleiding schrijven gevolgd bij de Schrijversacademie.

Lees verder...


Docent Patricia Snel - De vondeling van Veenhuizen

    Vandaag, op 18 april, onthult Patricia Snel, bestsellerauteur en docent aan de Schrijversacademie, haar historische roman: 'De vondeling van Veenhuizen'.

Lees verder...


Docent Olga Majeau - Bij ons in de familie …

De Boekenweek is van start. Bij ons in de familie… over dat thema kan menigeen een boekje opendoen én over vol schrijven. Zo ook ik.

Lees verder...


Manouck Kwakernaat - Van Ambassadeur naar fraudeur

Debutant Manouck Kwakernaat schrijft in haar non-fictie boek ‘Van Ambassadeur naar fraudeur’ over haar ervaring als croupier in een casino.

Lees verder...


December - Kathy Mathys

December De decembermaand heeft op mij altijd een bijzondere bekoring uitgeoefend. Niet alleen is het de maand van Sinterklaas en Kerstmis, ik verjaar ook in december. Feest dus.

Lees verder...


Bregje Rebergen - auteurscontract bij Xander Uitgevers

Bregje Rebergen, alumni van de Schrijversacademie, tekende deze maand bij Xander Uitgevers een contract voor het schrijven van maar liefst drie boeken! Het verhaalidee voor haar debuut is ontstaan tijdens de...

Lees verder...


Elza Hogendoorn – Een huis van karton

Elza Hogendoorn was altijd al een schrijver, maar auteur voelde zij zich nog niet. Daarvoor moest een boek uitgegeven worden.

Lees verder...Schrijversdag 28 oktober 2023

Wees geen Calimero op sociale media Door: Joost van Gijzen Sinds 2013 is Nederland honderden romans, kinderboeken, familieverhalen, thrillers, columns en poëziebundels rijker.

Lees verder...


7 schrijftips voor donkere dagen

De dagen worden donkerder, maar laat dit jouw schrijfinspiratie niet dimmen. Hier zijn 7 schrijftips waarmee jij in het najaar aan de slag kunt!

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 34