Het laatste nieuws

Het boek, terug van nooit weggeweest

In onze snelle digitale wereld, waar e-books en audioboeken steeds populairder worden, blijft er iets onmiskenbaar charmant aan het doorbladeren van een fysiek boek. Het is een handeling die verder gaat dan alleen het verkrijgen van informatie; het roept een gevoel van verbondenheid op met de tekst, de auteur en zelfs met onszelf. Het oppakken en het voelen van een boek is een ervaring op zich. De geur van papier, de glans van een nieuwe omslag of de slijtage van een goed gelezen boek voegen een extra dimensie toe aan de leeservaring.

Lees verder...


Steeds meer jongeren duiken in de boeken

Het is volop in het nieuws: jongeren lijken steeds meer waarde te hechten aan boeken. Hoewel deze generatie vaak wordt bekritiseerd omdat ze alleen maar naar schermen staren, gaan steeds meer jongeren naar de bibliotheek, vooral dankzij social media. Waar je vroeger cool was met een dure auto of een outfit van een bekende designer, zijn nu intellectuele nieuwsgierigheid en cultuur de statussymbolen. 

Lees verder...


Nieuw: schrijfwedstijd ter ere van boeklancering Patricia Snel

Het is feest! Op 18 april lanceert onze docent Patricia Snel haar historische roman: ‘De Vondeling van Veenhuizen’. Een adembenemend verhaal over twee weeskinderen die de kinderkolonie in Veenhuizen proberen te overleven. Om dit succes te vieren, organiseert de Schrijversacademie een creatieve schrijfwedstrijd, waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten! 🖋️

Lees verder...


De winnaars van onze schrijfwedstrijd zijn bekend!

Afgelopen januari vierde de Schrijversacademie haar tienjarig jubileum met een creatieve schrijfwedstrijd, geheel gewijd aan het thema 'tien'. En na rijp beraad is het eindelijk zover: de jury heeft haar keuze gemaakt! 🎉

Lees verder...


Een mooie en gloednieuwe website

De Schrijversacademie viert haar 10-jarig bestaan in stijl: met een gloednieuwe website! Je kunt nu nóg gemakkelijker ons opleidingsaanbod verkennen, succesverhalen lezen van onze (oud-)studenten, en ontdekken welke schrijfopleiding bij jou past.

Lees verder...


10 jaar Schrijversacademie in de schijnwerpers

Met trots viert de Schrijversacademie haar 10-jarig jubileum. Al een vol decennium staat iedereen bij de Schrijversacademie klaar om talloze getalenteerde schrijvers te ondersteunen bij het verwezenlijken van hun schrijfdromen. Of je nu een beginnend schrijver bent, een ervaren auteur die zijn of haar vaardigheden wilt aanscherpen, of simpelweg schrijft voor het plezier; iedereen met een passie voor schrijven is van harte welkom.

Lees verder...