De winnaars van onze schrijfwedstrijd zijn bekend!

Afgelopen januari vierde de Schrijversacademie haar tienjarig jubileum met een creatieve schrijfwedstrijd, geheel gewijd aan het thema 'tien'. En na rijp beraad is het eindelijk zover: de jury heeft haar keuze gemaakt! 🎉

We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun inzendingen. In totaal ontvingen we maar liefst 43 verhalen, variërend van realistische romans tot meeslepende fantasyverhalen. Tijdens het beoordelen heeft de jury (Lolies van Grunsven en René Appel) gelet op de volgende vier punten:

  • Oorspronkelijkheid: in hoeverre presenteert de schrijver iets nieuws, iets verrassends?
  • Stijl (inclusief dialogen): hanteert de schrijver een levendige stijl zonder te nadrukkelijk literair bedoelde uitschieters, en maken de dialogen de indruk echte spreektaal te zijn?
  • Spanning: voelen lezers zich als het ware gedwongen om het verhaal uit te lezen; zijn zij benieuwd naar de verdere ontwikkeling, naar de (liefst verrassende) afloop?
  • Personages: zijn de personages levensecht en zijn hun gedragingen goed voorstelbaar?

Op basis van deze criteria is een top 3 gekozen, evenals twee eervolle vermeldingen. De winnaars zullen binnenkort als prijs een boekenbon ontvangen. Gefeliciteerd allemaal! Benieuwd naar de verhalen? Klik op de titels en begin met lezen.

Top 3

  1. De rozen en de Dood (Patricia Bouwhuis-Ooyevaar)
  2. Tien (Esther Everse Poortvliet)
  3. Een beter leven in 10 dagen (Pim van Baal)

Eervolle vermeldingen:


Deel dit nieuws: