Over ons

De Schrijversacademie koestert een diepe passie voor creativiteit en ambitie. Met een uitgebreid assortiment aan opleidingen, is het dé plek waar verhalen tot leven komen, en schrijvers hun schrijftalent ontwikkelen.

De Schrijversacademie

In 2013 sloegen Jeroen Kans en Kees Spijker de handen ineen om de Schrijversacademie tot leven te roepen, een speciale haven voor zowel (aspirant-)schrijvers als literaire enthousiastelingen. Onze missie is eenvoudig: we willen schrijvers inspireren, onderwijzen en begeleiden op hun reis naar literaire groei. Of je nu een beginnende schrijver bent die droomt van een eerste publicatie, een doorgewinterde auteur die zijn of haar vaardigheden wilt aanscherpen, of schrijft voor het plezier. We bieden diverse opleidingen aan waarmee jij jouw schrijfdroom kan waarmaken.

Contact

Schrijversacademie
Postbus 3009
2301 DA Leiden

088 – 1 630 088 (tussen 9.00 – 17.00 uur) 
info@schrijversacademie.nl.

Contactformulier

Erkenningen

De Schrijversacademie biedt kwalitatief hoogstaande en professionele opleidingen. De Schrijversacademie is ISO-gecertificeerd en aangesloten bij de volgende instellingen:

  • NRTO
    De Schrijversacademie is een geregistreerd lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO), de overkoepelende brancheorganisatie voor particuliere trainings- en opleidingsinstellingen in Nederland. NRTO fungeert als gesprekspartner voor politieke instanties, ministeries, onderwijsorganisaties, maatschappelijke instellingen en de media. NRTO is aangesloten bij VNO-NCW, en de leden van NRTO verbinden zich aan de NRTO Gedragscode.

  • CRKBO
    De Schrijversacademie is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden geleid door ervaren auteurs, redacteurs en schrijfdocenten. Ben je benieuwd naar onze vaste docenten? Bekijk het teamoverzicht!

Bekijk hier

 

Onze blog

De Schrijversacademie onderhoudt ook een interessante blog, waarop je ons laatste nieuws kunt volgen.

Lees hier

Wie zijn wij?

Het team van de Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin René Appel, Lolies van Grunsven, Willem Bisseling, en Tanja Hendriks zitting hebben.

Henny Zwaan

Henny heeft na diverse kantoorbanen in de media gewerkt, o.a. bij Hofstad Radio, Radio Decibel en Sleutelstad Media. Hij vindt het leuk om af en toe columns te schrijven en is zodoende beland bij de Schrijversacademie.

Maaike Verspaandonk

Maaike heeft na haar studie Communicatie gewerkt bij de Rabobank en bij een gerechtsdeurwaarderskantoor. Na een aantal jaar als studieadviseur bij het NTI gewerkt te hebben helpt ze nu studenten op weg bij de Schrijversacademie om hun schrijversdromen te verwezenlijken.

Mauwia Amhaini

Mauwia houdt ervan om tijd door te brengen in de bibliotheek met een goed boek. Doordat zij rechten studeert, zijn het vaak studieboeken. Ze heeft een grote passie voor woordgebruik en houdt ervan om hierbij stil te staan bij het schrijven van teksten. Een boodschap met gevoel overbrengen vindt zij belangrijk. Mauwia ziet schrijven niet alleen als communicatiemiddel, maar ook als middel van verbinding.