Emile Hollman website v2

Emile Hollman

Emile Hollman

Emile Hollman leest en schrijft, is journalist, schrijver en docent. Hij studeerde journalistiek in Tilburg en werkte bijna twintig jaar bij de Limburgse kranten als verslaggever, kunstredacteur en columnist. Voor deze kranten beschreef hij de jeugd van zijn kinderen in meer dan zevenhonderd columns. Een selectie daarvan publiceerde hij onder de titel In mamabuiken zit geen raam. In 2005 beëindigde hij zijn vast dienstverband om zijn roman Zilver & Antraciet (2011) te schrijven. Daarna volgde een biografie over poppenspeler Pieke Dassen, de verhalenbundel Entre chien et loup (2015) met werk van de in Frankrijk wonende schilder Gèr Boosten, en boeken over de architecten Jan Stuyt (2021) en Frits Peutz (2023).

Sinds de oprichting in 2007 schrijft hij voor het eigenzinnige culturele maandblad Zout Magazine. Ook is hij betrokken bij het online mediaplatform Innovation Origins.

Bij de Schrijversacademie verzorgt Emile basiscursussen, de specialisatie romans en korte verhalen en zowel de opleiding als de specialisatie column/blog schrijven. Bij de opleiding visuele communicatie van Zuyd Hogeschool in Maastricht is hij docent creative writing. In 2024 verschijnt zijn nieuwe boek over cellist Joseph Hollman, een coproductie met journalist George Vogelaar.