Kevin Jolly 300x225

Kevin Jolly

Kevin Jolly

Na zijn afgeronde studie geneeskunde, heeft Kevin Jolly (1977) zijn hart gevolgd en is hij gaan studeren aan de Theaterkade in Amsterdam. Tijdens deze opleiding kwam zijn liefde voor schrijven naar voren. Daarna is hij dan ook direct aan de slag gegaan als scenarist. Sindsdien heeft hij teksten geschreven in alle mogelijke genres, voor zowel televisie, radio als theater. Zo heeft hij bijvoorbeeld jarenlang scripts geschreven voor de soap Onderweg naar Morgen, maar ook een hoorspel voor de radio en teksten voor een familietheatervoorstelling, een opera, een klucht en een historisch drama.

De laatste paar jaar richt hij zich meer op het schrijven voor zijn eigen theatergroep Oeloek. Hierover schreef de pers onder meer: ‘Prachtige vuurwerkzinnetjes’ – De volkskrant; ‘Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach en op de beste momenten allemaal tegelijk’ – Het Parool; ‘Tragikomedie van de bovenste plank’ – Trouw.

Voor het laatste programma van Oeloek heeft Kevin de Stijgend Applaus Stipendium ontvangen, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor theatertalent van de vereniging van schouwburg- en concertzaaldirecteuren.

Op dit moment schrijft Kevin aan een nieuwe cabaretvoorstelling, aan een theatervoorstelling over het leven en de fascinaties van Boudewijn Büch en aan een documentair hoorspel over het waargebeurde tragische verhaal van een man die zichzelf tot president van Nederland verklaarde.