De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Kevin Jolly

Na zijn afgeronde studie geneeskunde, heeft Kevin Jolly (1977) zijn hart gevolgd en is hij gaan studeren aan de Theaterkade in Amsterdam. Tijdens deze opleiding kwam zijn liefde voor schrijven naar voren. Daarna is hij dan ook direct aan de slag gegaan als scenarist. Sindsdien heeft hij teksten geschreven in alle mogelijke genres, voor zowel televisie, radio als theater. Zo heeft hij bijvoorbeeld jarenlang scripts geschreven voor de soap Onderweg naar Morgen, maar ook een hoorspel voor de radio en teksten voor een familietheatervoorstelling, een opera, een klucht en een historisch drama.

De laatste paar jaar richt hij zich meer op het schrijven voor zijn eigen theatergroep Oeloek. Hierover schreef de pers onder meer: ‘Prachtige vuurwerkzinnetjes’ – De volkskrant; ‘Ontroering, plaatsvervangende schaamte, verbijstering, een schaterlach en op de beste momenten allemaal tegelijk’ – Het Parool; ‘Tragikomedie van de bovenste plank’ – Trouw.

Voor het laatste programma van Oeloek heeft Kevin de Stijgend Applaus Stipendium ontvangen, de jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor theatertalent van de vereniging van schouwburg- en concertzaaldirecteuren.

Op dit moment schrijft Kevin aan een nieuwe cabaretvoorstelling, aan een theatervoorstelling over het leven en de fascinaties van Boudewijn Büch en aan een documentair hoorspel over het waargebeurde tragische verhaal van een man die zichzelf tot president van Nederland verklaarde.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra
088 – 1 630 088

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur