De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Manon Duintjer

Manon Duintjer (1969) begon haar carrière in het boekenvak als stagiaire bij uitgeverij Prometheus, vervolgens werkte ze bij boekhandel Scheltema en via het piepkleine uitgeverijtje van het Theater Instituut Nederland, kwam zij terecht bij Maarten Muntinga, uitgever van de Rainbow Pocketboeken. Als redacteur en later als uitgever schreef zij honderden flapteksten, begeleidde het ontwerp van evenzoveel covers en onderhandelde met verschillende Nederlandse uitgevers over pocketrechten.

Na acht jaar werd het tijd voor iets anders en begon Manon als redacteur voor zichzelf. Ze begeleidde een aantal auteurs en stelde verschillende verhalen en essaybundels samen waaronder Badmeester ben ik al bruin?, Nooit meer roken, Zij denkt dus zij bestaat en Zien is geloven. In diezelfde tijd was zij redacteur van BOEK Magazine. Zij schreef in die hoedanigheid recensies, artikelen over verschillende aspecten van het lezen en schrijven, én interviewde auteurs van verschillende pluimage om haar lezers en zichzelf een kijkje in de keuken van het schrijfproces te gunnen.

In 2011 debuteerde zij bij uitgeverij Ambo/Anthos met De S-machine, een roman waarin het pubermeisje Maria zich verliest in een onmogelijke liefde met alle desastreuze gevolgen van dien. Zelf schrijven smaakte naar meer, maar het duurde even (acht jaar) voordat zij haar nieuwe roman We zijn verdwaald kon aankondigen. Dat had niet alleen te maken met de weerbarstigheid van het schrijfproces, maar ook met de andere activiteiten van Manon.

Zo ontwikkelde zij samen met grafisch ontwerpster Marlies Visser het filosofiespel Nomizo, waarbij spelers zich in verschillende standpunten leren verplaatsen, en stelde zij voor de Boekenweek van 2019 de bundel Wat ik van mijn moeder leerde samen. Momenteel geeft Manon les aan de Schrijversacademie en de Querido Academie en houdt regelmatig openbare interviews met auteurs..

Manon studeerde Nieuwe en nieuwste geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Voor haar scriptie East is East and West is West baseerde ze zich voor een groot deel op Engelse romans, zoals Kim van Kipling, Burmese Days van Orwell en A passage to India van E.M. Forster.

Haar website is www.manonduintjer.nl

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

de Schrijversacademie

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur