2020 Martijn boekenkast scaled 1

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom

Martijn Lindeboom debuteerde in 2005 met zijn historische fantasyboek De legende van de Zwarte Wolven. Sindsdien zijn er nog tien boeken van zijn hand verschenen. Vijf historische verhalenboeken (gebaseerd op archeologie en/of geschiedenis), een thriller, een fantasybundel, een horrorbundel (bij Luitingh-Sijthoff), een CliFi bundel en een non-fictieboek over het schrijven van fantasy en sciencefiction (bij Atlas Contact). Het boek Lagen in Stad werd in 2014 uitgeroepen tot Beste Groninger Boek. Naast boeken zijn er meer dan tachtig van Martijns verhalen gepubliceerd in tijdschriften, bundels en als luisterboek of ebook. In 2022 verschijnt zijn nieuwe bundel (met Vamba Sherif) met speculatieve verhalen (bij uitgeverij De Geus): De komeet.

Vanaf 2010 is Martijn betrokken bij de grootste schrijfwedstrijd voor sciencefiction-, fantasy- en horrorverhalen in de Lage Landen: de Harland Awards (voorheen de Paul Harland Prijs), de laatste jaren als Schrijfwedstrijdencoördinator van Lezerscommunity Hebban.nl, waar hij ook redacteur is.

Sinds 2013 geeft hij regelmatig workshops en cursussen over het schrijven van fantasy en sf. Deze ruime ervaring, gecombineerd met het enorme aantal boeken op zijn gelezen stapel, bracht hem er toe om voor de Schrijfbibliotheek van uitgeverij Atlas Contact het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? te schrijven. Dat deed hij samen met Debbie van der Zande, die als redacteur en veellezer haar eigen ervaring aan het boek toevoegde.

Als docent van de Schrijversacademie geeft Martijn de specialisatie ‘Fantasy en sciencefiction schrijven’. Martijn zal je verder helpen je fantasie in te zetten om geweldige verhalen te schrijven.