De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Nadette de Visser

Nadette de Visser schreef het boek Jerusalem/Al Quds, uitgegeven  in de serie ‘Van onze correspondent’ door Kit Publishers (2008) over haar ervaringen als journalist aan beide zijden van het Israelisch-Palestijnse conflict. Ze initieerde verschillende projecten waaronder de reizende  tentoonstelling met catalogus Objects in Conflict, waarin het biografische verhaal in de context van oorlog (Israelisch-Palestijnse conflict) centraal staat, en gekoppeld is aan voorwerpen.

In het project Werelddorp Westerpark (2009) zette ze een grootstedelijk buurtproject neer waarin de biografische omgeving van mensen in de stad door hen zelf d.m.v. fotografie en in woord gevat werd.Vanaf de jaren ’90 werkt ze als journalist. Sinds 2010 publiceert Nadette de Visser voornamelijk in de Amerikaanse media Newsweek en de Daily Beast, waar ze sinds 2013 vaste medewerker is. Als medewerker en redacteur publiceerde ze in de loop der jaren o.a. in: Time Out Amsterdam, Het Parool, de Volkskrant, Bright Magazine, Vara tv Magazine, de Groene, Print Magazine, Blueprint en Reporters Without Borders.

Nadette de Visser werd geboren in 1970 in Heemstede en bracht haar jonge jaren in Brussel door. In Amsterdam ronde ze een studie Kunstgeschiedenis/Culturele Studies af aan de Universiteit van Amsterdam. In 2008 voltooide ze modules Peace Education aan Columbia University en International Humanitarian Law aan Harvard University.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur