De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Nicolette Steggerda

Na de tweejarige opleiding aan de Scriptschool (nu Scriptacademy) werd haar eerste filmscenario ‘Wijster’ door Paula van der Oest geregisseerd. ‘Wijster’ is een autobiografisch verhaal over de Molukse treinkaping in 1975 waarbij de vader van Nicolette één van de gegijzelden was. Haar tweede film, ‘Kom niet aan mijn kinderen’ is het waargebeurde verhaal over de ontvoering van de twee kinderen van Janneke Schoonhoven, die twee jaar streed om de kinderen uit de macht van haar ex-man in Syrië terug te krijgen naar Nederland. Deze film was jarenlang de best bekeken Telefilm in Nederland en won de publieksprijs op het Stony Brook Filmfestival, NY.

Verder schreef ze o.a. mee aan televisieseries als Levenslied, Verborgen Gebreken, Meiden van de Herengracht en Celblok H.

Voordat ze scenario’s ging schrijven heeft ze jarenlang als productieleider voor diverse televisie producenten, publieke en commerciële omroepen gewerkt. Ze ging de wereld over met een camerateam of stond in de studio bij diverse (live) talkshows. Daarna was ze een aantal jaar programmaontwikkelaar bij de creatieve afdeling van Endemol.

In de afgelopen Covid tijd heeft ze voor twee televisieseries en een speelfilm als Covid manager op de filmset gestaan. Momenteel is ze bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe scenarioprojecten.

Nicolette woont met haar man in Amsterdam, haar drie kinderen zijn het huis uit. Ze leest altijd, van thrillers tot poëzie, en kijkt zoveel ze kan naar  films en series.

Alles is leuk aan scenario schrijven: De research vooraf, puzzelen met structuur, karakterbijbels samenstellen, dialogen verzinnen, woorden schrappen, scènes weer omgooien, een goed ritme in het verhaal vinden, zelfs het killen van de darlings.

Haar motto bij het schrijven : zonder wrijving geen glans.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur