De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Nicoline Baartman

‘Schrijven begint met lezen. Tijdreizen dus, je horizon verbreden, opgaan in andere werelden. Vervolgens komt het besef dat er een schrijver druk doende is geweest je zover te krijgen en mee te slepen. Je ontdekt dat er achter de magie van de taal trucs, regels en handigheidjes schuilgaan. Nog mooier: de kneepjes van het vak kun je leren! En de lezer wordt een schrijver.’

Nicoline Baartman werkt als allround journalist en schrijver voor uiteenlopende opdrachtgevers waaronder VPRO-gids, de Volkskrant, MVRDV, TivoliVredenburg, Gemeente Utrecht, Sociaal en Cultureel Planbureau.

In vaste dienst bij de Volkskrant (1996-2010) was ze op uiteenlopende redacties actief als verslaggever, columnist, interviewer, eindredacteur en redactiechef.

Hoe de schrijfpraktijk zich verhoudt tot het lesgeven aan de Schrijversacademie? ‘Ik weet dat ik als eindredacteur in staat ben het beste in auteurs naar boven te halen. Als docent doe je in feite hetzelfde: tools aanreiken en samen met een auteur prutsen aan een tekst, zodat die nog beter wordt.’

Nicoline Baartman studeerde Musicologie in Utrecht, volgde een postacademische cursus journalistiek bij Perswetenschappen in Amsterdam en begon haar journalistieke loopbaan als freelance-popmuziekcriticus bij de Volkskrant. Ze werkt aan haar eerste roman.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur