Patricia Snel1

Patricia Snel

Patricia Snel

Bestsellerauteur Patricia Snel groeide op in Gouda en studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Na haar studie werkte zij enkele jaren voor een marketing en communicatiebureau, richtte ze diverse bedrijfjes op en reisde o.a. een half jaar lang met een jeep door Zuid- Amerika.

Geinspireerd door haar reis- en werkervaringen en haar fascinatie voor criminele werelden, verscheen in 2010 haar debuut en bestseller Verblind (2010), een psychologische, spannende roman waarin de wiethandel centraal staat, een jaar later gevolgd door De intrigant (2011)

Grondig onderzoek van actuele onderwerpen en schimmige werelden blijft een kenmerk voor haar volgende werken. Haar verhuizing eind 2010 naar Singapore leverde stof op voor de bestseller De expat, een verhaal over de mensenhandel waarvan meer dan 80.000 exemplaren werden verkocht. Na De expat verdiepte zij zich in de illegale ivoorhandel in Congo en volgde de De jacht (2015)

In 2014 verhuisde Patricia naar de Kaaimaneilanden waar zij De violiste schreef (2016). April 2016 keerde zij terug naar Nederland. Ze leeft en werkt op haar woonboot Gratia Deo in Amsterdam.

In maart 2018 werd haar zesde boek Expat exit gepubliceerd, een op feiten gebaseerd expatdrama op Curaçao. April 2019 verscheen haar zevende boek Perfect Match, een verhaal over online daten. Het is haar tweede thriller bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Naast schrijver en docent, geeft Patricia lezingen en zakelijke schrijftrainingen (zie ook www.patriciasnel.nl of www.facebook.com/patriciasnel1)

‘Patricia is de beste schrijfcoach ever! Mijn hoofd zat vol verhalen. Ik bezat stapels stijl- en spellingsgidsen. Toch stierven mijn personages zodra ze het papier raakten. Hele werelden vielen langs mijn pen uitéén tot loze woorden in hoogdravende zinnen. Patricia leerde me allereerst te vertellen met mijn eigen stem: zonder al teveel poespas. Ook liet ze me oefenen met diverse technieken zoals het toepassen van tempowisselingen, spelen met de spanningsboog, in- en uitzoomen. Langzamerhand leerde ik de verhalen van mijn geest in tekst te vangen. Nu bestaan ze zelfstandig en zijn ze toegankelijk voor anderen. Na acht lessen van Patricia schreef ik ‘Dierenleed in streepjescode’, één van de winnende inzendingen van de NRC-Handelsblad schrijfwedstijd’ – Jolanda Koorevaar
(NRC, Achterpagina, dinsdag 16-08-2022).