Stefan Nieuwenhuis

De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Stefan Nieuwenhuis

Stefan Nieuwenhuis is schrijver en dichter. Hij debuteerde in 2005 met de roman Ik ben omringd door debielen en ik voel me goed. Dit najaar verschijnt zijn roman Zo vergeefs is het niet, een treurig inkijkje in het leven van een groep jonge mensen die ervoor kiest om als dichter door het leven te gaan. In de tussentijd publiceerde hij een boek over de Russische absurdist Daniil Charms, getiteld Mijn vriend Charms heeft het goed begrepen, en stond hij op het podium als helft van het zogenaamde tekstuele cabaretduo Die Toffe Gasten, dat ook een paar boektitels opleverde waarvan Snackhal Leo en Broeder Hans de meest aansprekende waren.

Van 2011 tot 2013 was hij Stadsdichter van Groningen, wat wellicht verklaart waarom hij een roman over dichters heeft geschreven. Als Stadsdichter ontsloot hij Groningen met poëzie, liet hij leegstaande gebouwen opfleuren met gedichten en trad hij op voor iedereen die (n)iets met poëzie heeft.

Naast zijn prozaïsche en poëtische bezigheden schrijft hij voor NRC Handelsblad over strips en graphic novels en is hij literair festivalprogrammeur, voor onder meer het Noorderzon Performing Arts Festival in Groningen en Festival Sunsation in Dronten.

Hij studeerde Nederlands en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een specialisatie in argumentatielogica, wat handig van pas komt bij het opzetten van een goed verhaal. Bij de Schrijversacademie verzorgt hij de lessen van de basismodule en de specialisaties Poëzie en Romans & Korte Verhalen.

Voor meer is er stefannieuwenhuis.nl.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra
088 – 1 630 088

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur