De docenten

De opleidingen van de Schrijversacademie worden gegeven door mensen uit de praktijk: auteurs, redacteuren en schrijfdocenten. Hieronder vind je een overzicht van het vaste docententeam van de Schrijversacademie. De Schrijversacademie wordt bijgestaan door een Raad van Advies, waarin auteurs en uitgevers zitting hebben.

Stefan Popa

Stefan Popa (1989) is auteur van de romans Verdwenen grenzen, A27, De verovering van Vlaanderen en werkt als journalist en copywriter. In 2014 debuteerde hij met Verdwenen grenzen, een aangrijpende liefdesgeschiedenis die zich deels afspeelt in de tirannieke jaren ’80 van Roemenië. Het boek werd lovend besproken in Vrij Nederland en getipt in De Wereld Draait Door.

In zijn tweede roman A27 raken drie levens onlosmakelijk met elkaar verbonden door dezelfde snelweg. Alle drie staan ze stil, in de file en in het leven. Een dun boek, maar vol vaart. Heel anders dan Verdwenen grenzen en met een reden: schrijven is vooral jezelf blijven uitdagen.

Het meest recente werk van Stefan is Of de oleander de winter overleeft, het onvergetelijke en ontroerende verhaal van een man die gaat sterven en een volk dat aan het vervagen is. Over identiteit – en over de vergankelijkheid daarvan.

Ook publiceerde Stefan onder andere in De Volkskrant, Trouw en het NRC en is hij lid van het jonge schrijverscollectief Shortreads.nl. Daarnaast schrijft hij teksten en artikelen voor bedrijven.

Schrijven alleen is niet meer genoeg voor Stefan: hij wil schrijven onderwijzen. Er bestaat namelijk niets mooiers dan in jezelf verdwijnen en terug te komen met een goed verhaal. Dat is het leren waard.

Lees meer over Stefan Popa op zijn website.

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem gerust contact op!

Colinda Heemstra
088 – 1 630 088

Inschrijven voor een proeflesDe heer
MevrouwJa, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Inschrijven
De heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag-proefles
Viavia
(voorwaarden bekijken)

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Informatie aanvragenDe heer
Mevrouw


Website
Telefoon
Social Media
Advertentie
Google
Inschr.form.gids
Open dag/proefles
Viavia

Ja, schrijf mij in voor de nieuwsbrief

Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring van de Schrijversacademie

Onze opleidingen in het kort:

  • Unieke combinatie van zelfstudie en bijeenkomsten
  • Leer het vak van schrijvers, redacteuren en schrijfdocenten
  • Leslocaties door heel Nederland
  • Inclusief vakliteratuur