Ellen Kusters - Georgi en de Gevallenen

Wat gebeurt er na het behalen van je diploma?

Met heel veel plezier heb ik van 2017 tot en met 2019 gestudeerd aan de Schrijversacademie. Ik volgde de opleiding Creatief Schrijven Compleet en startte op 1 december 2017 aan de basismodules. De jaren vlogen voorbij en ik kijk terug op een bijzondere tijd, waarin ik veel leuke, gelijkgestemde mensen heb ontmoet. Na de basisopleiding volgde ik de specialisaties Storytelling, Autobiografisch Schrijven en Romans en Korte Verhalen. Het waren leerzame, interessante onderdelen waarmee ik mijn schrijfskills flink heb kunnen verbeteren. Wat gebeurt er eigenlijk als je klaar bent met de opleiding? Mag je jezelf schrijver noemen? Ben je uitgeleerd? Natuurlijk volg ik de Schrijversacademie trouw op social media. Met plaatsvervangende trots vier ik de successen van andere (mede)studenten. Hoe tof om te zien dat hun boek er is gekomen!

Zelf mag ik ook een aantal successen vieren. Eind maart vierde ik de lancering van mijn derde e-book bij HIP Publishing: “Georgi en de Gevallenen” (een bovennatuurlijke thriller). In september 2021 tekende ik mijn eerste auteurscontract en in 2022 kwam mijn eerste e-book uit: “Zoutelande” (een feelgood verhaal) en in november 2022 mijn tweede e-book: “Overlevers Lola en Angela” (een YA verhaal).

Als ik andermans successen voorbij zag komen, dacht ik altijd: Mag ik daar tussen staan? Dat eeuwige stemmetje dat me aan het twijfelen maakt. Ben ik wel goed genoeg? Het antwoord is: Waarom niet? Ik heb inmiddels een aantal publicaties in verhalenbundels op mijn naam staan en nu dus ook drie e-books gepubliceerd.

Ben je “klaar” na een opleiding of is het pas het begin? Ik kies voor de laatste optie. De Schrijversacademie heeft me veel geleerd over het vak en me doen inzien dat je zelf je succes maakt. Door te doen, kom je ergens!

Ellen Kusters

 

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: