Eva Mesman - Nachtlampje

In 2005 studeerde Eva (1981) af als uitvoerend theatermaker. Sindsdien heeft zij vanuit haar theatergroep Theatra verhalen verteld. Soms aan volwassenen, maar veel vaker een haar favoriete soort mens: kinderen. Op scholen, festivals en in het theater. Eigenzinnige verhalen die met weinig of geen tekst tot de verbeelding spreken. Daarbij gaat zij zware thema's, ook bij jonge kinderen, niet uit de weg. Door de humoristische en liefdevolle verpakking zijn Eva's verhalen altijd lichthartig.

Tot nu toe verschenen Eva's verhalen altijd in de vorm van een theatervoorstelling. Samen een mooi moment beleven in dezelfde ruimte. Een moment dat het publiek hopelijk nog lang bij blijft. Maar het is slechts een moment, een herinnering. Eva kreeg steeds meer de behoefte om haar verhalen in boekvorm uit te geven. Zodat jonge lezers en hun (groot)ouders het keer op keer kunnen beleven en opnieuw ontdekken.

Om die reden startte Eva een aantal jaar geleden met de opleiding Kinderboeken schrijven bij de Schrijversacademie. En nu is er dan zo'n verhaal in boekvorm: 'Nachtlampje'! Met prachtige illustraties van de Roemeense kunstenares Lia Visirin. Een liefdevol verhaal over herinneringen en afscheid nemen. En over de dood. Zwaar thema? Zeker. Kan dat wel voor kinderen? Ja hoor. Want ook kinderen hebben te maken met verlies. Bij haar voorstellingen heeft Eva ervaren dat kinderen hier juist graag over praten. En dat de emotie bij een dode cavia hetzelfde kan zijn als bij een overleden zusje.

'Nachtlampje' biedt een ingang om hierover samen te praten. Hopelijk geeft het troost en hoop. Het boek heeft niet voor niets een heerlijk zachte knuffelcover. :-)

'Nachtlampje' is in eigen beheer uitgegeven en is verkrijgbaar bij de boekhandel en online. Alvast een kijkje nemen? Bekijk hier de boektrailer.

Klik hier voor meer informatie.

Ga terug naar de Wall of Fame


Deel deze blog: