Nancy Olthoff - auteur

De achtbaantester

Herman van Dusselen, 32 jaar, is `een beetje anders’. Althans, dat zeggen de mensen om hem heen. Herman speelt met knikkers, maakt het huis grondig schoon en houdt zich vast aan wat hij kent. Pijnlijke herinneringen aan vroeger duwt hij weg. Dat verandert als hij Jeanette ontmoet in een pretpark. De liefde voor de flamboyante suikerspinnenverkoopster drijft hem uit zijn comfortzone en legt oude wonden bloot. Voor het eerst wordt Herman uitgedaagd de wereld buiten zijn vertrouwde knikkerkamer te ontdekken. Waagt Herman zich aan het leven, of blijft hij zich krampachtig vasthouden aan het verleden?

De hartverwarmende en ontroerende roman De achtbaantester is een tragikomisch verhaal over rouwverwerking, anders zijn en loslaten.

Over de auteur:

“Ik schreef mijn debuutroman tijdens de specialisatie bij Stefan Popa, van september 2018 tot februari 2019. Tijdens de diploma-uitreiking had ik de eerste versie af én geredigeerd. Daarna heb ik het even weggelegd, meerdere mensen laten meelezen en nog één keer de punten op de i gezet voor ik het naar literair agent Marianne Schönbach stuurde. Toen ik daar koffie kwam drinken kreeg ik meteen een contract aangeboden, omdat ze het verhaal niet alleen heel mooi vonden, maar ook omdat het wat hun betreft helemaal 'af' was. Er is geen letter aan veranderd en het werd de week erop al naar diverse uitgevers gestuurd, waarvan een paar direct heel enthousiast waren. De uitgevers die het best bij me pasten heb ik gekozen: Jacqueline Smit en Ingrid Meurs van Orlando.”

Nancy Olthoff (Den Haag, 1977) schrijft al 20 jaar speeches voor ministers, staatssecretarissen en CEO’s. Interessant werk, maar het verhaal dat al tijden in haar hoofd en haar hart zat, móést worden verteld. De achtbaantester is haar debuutroman. Ze volgde de opleiding Romans en korte verhalen en schreef tijdens de specialisatie haar roman.

Leesfragment en meer informatie: https://www.uitgeverijorlando.nl/nancy-olthoff-de-achtbaantester/

Wil je ook dezelfde opleiding volgen als Nancy? Kijk op onze website voor meer informatie.


Deel deze blog: